Regeringen vil afprøve forsøg med risikodeling for tilskud i 2019 I et forsøg med to konkrete lægemidler skal der gives mulighed for generelt tilskud, selv om der er risiko for, at lægemidlet anvendes til flere patienter. Virksomheden skal stå for merudgiften.

Som en del af regeringens ‘life science’ vækstplan foreslår Sundhedsministeriet at gennemføre en lovændring, som kan bruges til at igangsætte en forsøgsordning med medicintilskud i perioden 2019-2021. Forsøgsordningen retter sig ifølge Lægemiddelindustriforeningen (Lif) mod lægemidler, hvor myndighederne umiddelbart påtænker at afslå generelt tilskud, fordi der er risiko for, at lægemidlet anvendes til patienter, som ville have en tilstrækkelig effekt af et billigere lægemiddel. Ordningen indebærer, at der kan tildeles generelt tilskud under forudsætning af, at der er indgået en risikodelingsaftale,...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.