»Der er ingen grund til, at firmaer laver en masse forskning, som ikke lever op til vores forventninger. Det vil vi gerne undgå, og vi vil gerne i dialog med de firmaer, som påtænker at få et psykedelisk produkt godkendt til behandling,« siger chief medical officer i EMA Steffen Thirstrup.

Psykedeliske lægemidler står på spring: På vej til behandling af depression, angst og PTSD Der forskes lige nu intensivt i behandling af blandt andet behandlingsresistent depression, angst og PTSD med klassiske psykedeliske stoffer som psilocybin og LSD. Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) forbereder både sig selv og virksomheder på, hvad der skal til, for at et psykedelisk stof kan anbefales til behandling i EU.

Der er sket meget, siden psykedeliske stoffer kom på FN’s liste over farlige euforiserende stoffer i 1971. Og inden for de seneste ti år har mere end 100 virksomheder og tusindvis af forskere verden over intensiveret arbejdet med at finde ud af, om psykedeliske stoffer har en plads som medicinsk anvendelse ved forskellige neuropsykiatriske sygdomme. Flere kliniske undersøgelser peger nemlig på, at psykedeliske stoffer kan anvendes til hurtigere end de gængse lægemidler at opnå en behandlingseffekt ved blandt andet depression...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.