Hvad skal der ske på sundhedsområdet i EU? EP-VALG: Medicinmangel kommer til at fylde mest i Europa-Parlamentet i den kommende valgperiode, ifølge analytiker ved Tænketanken Europa. Han sætter ord på, hvad vi kan forvente af sundhedsområdet de næste fem år.
Alt fra OCD-armbånd til forskning i søvnforstyrrelser blev hyldet til prisuddeling for årets bedste kliniske forsøg Årets dygtigste forskere og den bedste forskning blev hyldet til prisuddelingen Danmarks Bedste Kliniske Forsøg og Afprøvninger, som løb af stablen for tredje gang i Life Science Huset i København torsdag 30. maj.
Professor i opråb om kritiseret lovforslag: To ud af tre forsyningsproblemer kan løses med tre tiltag Mere end halvdelen af problemerne med forsyning af medicin kan løses med tre forslag, lyder det fra SDU-professor Anton Pottegård i et åbent brev. Det er sendt i forbindelse med et kritiseret lovforslag, som fem sundhedsordførere har stillet 32 spørgsmål til.
Nyt samarbejde: »Vi vil gerne mobilisere kvinderne og give dem en stemme i forskningen« Gynækologisk Obstetrisk Afdeling på Odense Universitetshospital og Dansk Kvindesamfund har indgået et nyt partnerskab. Sammen vil de formidle ny viden og sætte fokus på, at der mangler forskning i sygdomme, som rammer kvinder.
Nyt videnscenter vil gøre op med massive huller i børnefarmakologien Videnscenter for Børnefarmakologi skal som det første i Danmark samle og fremme viden om lægemidlers effekt på børn. Der mangler viden hele vejen rundt, fastslår daglig leder for videnscentret.
På 3 år har Medicinrådet afvist 21 ud af 40 nye kræftlægemidler Medicinrådet i Danmark afviser flere kræftlægemidler, som andre europæiske lande godkender. Det viser en ny opgørelse foretaget for Dagens Medicin og Dagens Pharma, som vækker undren og bekymring blandt kræftlæger.
Anne Bloch Thomsen bliver medicinsk direktør for Pfizer i Norden: »Nu skal vi til at kigge fremad« Det bliver Anne Bloch Thomsen, som skal være medicinsk direktør for Pfizers nye klynge i Norden. Det har været en svær tid med omstruktureringer og fyringer, lyder det fra Anne Bloch Thomsen, som nu ser frem til at undersøge de muligheder den nye nordiske organisering giver.
Stolt Pernille Weiss: EU-Parlamentet vedtager holdning til fremtidig lægemiddellov EU-Parlamentet har vedtaget sin holdning til en reform af EU’s lægemiddellov, som danske Pernille Weiss (K) har været hovedforhandler på. Men en færdig aftale har stadig lange udsigter, da EU-Rådet tidligst vil være klar til at indlede forhandlinger i slutningen af året, oplyser Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Forsker bag ny rapport, der kortlægger ATMP i Norden: Danmark bliver forbigået Danmark halter efter resten af Norden, når det kommer til ansøgninger om at få anbefalet avancerede medicinske terapier, viser ny rapport. Manglende politisk fokus og rammer er en udfordring, lyder det fra Lars Holger Ehlers, forsker og sundhedsøkonom, som står bag rapporten.
AstraZeneca-direktør vil bidrage til et bæredygtigt sundhedsvæsen Et bæredygtigt sundhedsvæsen handler ikke kun om CO2, men også om, hvordan vi sammen løfter udfordringen med flere ældre og kronisk syge og manglen på sundhedspersonale. »Medicinalindustrien vil gerne bidrage, og vi har mange kompetencer at byde ind med,« siger AstraZenecas landechef, Christof Bischoff.