Forsker om ny CRISPR-behandling: En historisk milepæl inden for moderne medicin Det britiske lægemiddelagentur har som det første i verden godkendt en CRISPR-genbehandling. Det vil bane vejen for behandlinger til tusindvis af sygdomme, som der hidtil ikke har været behandlinger til, lyder det fra lektor på Aarhus Universitet.
Sophie Løhde i samråd om Medicinrådet: »Det er vigtigt, at sagsbehandlingstiderne bliver nedbragt« Medicinrådets prioritering af medicin var på dagsordenen til et samråd i sundhedsudvalget. Her understregede indenrigs- og sundhedsministeren, at danske patienter skal kunne forvente samme behandling som vores nabolande.
Medicinalgigant, fond og fagforening vil bekæmpe antibiotikaresistens Pfizer Danmark, Novo Nordisk Fonden og Pharmadanmark er gået sammen i en ny alliance, som skal sætte fokus på antibiotikaresistens. En lang række aktører fra erhvervslivet, universitetsverdenen og sundhedsvæsenet har allerede tilsluttet sig.
Efter et år er samarbejdet mellem Riget og medicinalgigant ved at finde sin form: »Vores partnerskab skal gerne være med til at løfte de store udfordringer« Det har taget tid at finde en fælles forståelse i samarbejdet mellem Rigshospitalet og Johnson & Johnson og Janssen. Men nu er formen ved at være på plads, og de første forskningsresultater fra konstellationen er snart på vej.
Er Pharmas forretningsmodel ved at dø? I hvilken som helst anden industri ville denne forretningsmodel være helt uacceptabel. Jeg ville ikke investere i udviklingen af en bil, hvis der var 90 pct. risiko for, at den aldrig kom ud at køre og herefter 35-50 pct. risiko for, at der gik noget galt, når jeg endelig trillede rundt ude på gaden. Så kan Pharmas forretningsmodel holde de næste 15 år? Her kommer 7 argumenter for og imod, skriver sundhedsøkonom Tove Holm-Larsen. Skriv en kommentar
Protonpumpehæmmere associeret med forhøjet risiko for demens Stort dansk studie viser en signifikant øget risiko for udvikling af demens blandt personer, som har taget protonpumpehæmmere bl.a. på grund af mavesår eller reflukssygdom. Der er behov for mere forskning for at forstå, om der er en årsagssammenhæng, siger forsker.
Målrettet kræftbehandling kan godt betale sig – også økonomisk Ny forskning viser, at det vil være inden for den økonomiske skive at skifte førstelinjebehandling af patienter med kronisk lymfatisk leukæmi fra kemoterapi til venetoclax plus obinutuzumab, men ikke til ibrutinib, som fortsat er for dyrt i forhold til gevinsten for patient og samfund.
Adam Steensberg: »Vi har aldrig stået så stærkt« Zealand Pharma, som fylder 25 år i efteråret, har siden foråret 2022 været igennem en større strategiændring. Selskabet satser hårdt på at komme ind på markedet for overvægt, og så har virksomheden en ‘juvel’, som administrerende direktør Adam Steensberg spår kan føre selskabet langt.
Statsrevisorerne kritiserer Sundhedsministeriet for ‘væsentlige regelbrud’ Sundhedsministeriet og flere af ministeriets styrelser herunder SSI og Lægemiddelstyrelsen modtager kritik i en ny beretning fra Rigsrevisionen.
Er den nuværende praksis med diskontering i sundhedsøkonomisk evaluering misvisende? Den nuværende praksis for diskontering betyder, at sundhedsinterventioner, der giver fordele på lang sigt, betragtes som mindre omkostningseffektive end sundhedsinterventioner, der giver fordele på kort sigt. Det kan føre til et misvisende beslutningsgrundlag for, hvilke sundhedsinterventioner der skal prioriteres. Skriv en kommentar