Canadisk ekspert om kritiske lægemidler: »Udfordringen er, hvordan man udvælger hvilke lægemidler og hvorfor« Gennemsigtighed og systematik er essentielt, når det kommer til at vælge, hvilke kritiske lægemidler der altid skal være på lager, lyder det fra adjunkt Mina Tadrous fra University of Toronto, som har udviklet et værktøj til at udarbejde lister over kritisk medicin. Han undrer sig over det danske udkast til en liste.
Overlæge efter kovending fra EMA-komité: »Det er en milepæl« EMA-komité anbefaler nu en ny behandling til Alzheimers efter først at have afvist at give grønt lys til lægemidlet. Det er et gigantisk skridt fremad, lyder det fra Kristian Steen Frederiksen, overlæge på Rigshospitalet.
Regeringen indgår bred aftale om life science-strategi Et bredt flertal har indgået en aftale om en ny life science-strategi med fokus på alt fra sundhedsdata til det kommende danske formandskab for EU’s ministerråd. Det vækker begejstring hos Lægemiddelindustriforeningen og Medicoindustrien.
Ny EU-lov om lægemidler rammer dansk mur i Ministerrådet Uenighed bremser reformen af EU’s lægemiddellovgivning i Ministerrådet. Danmark og allierede lande bør søge kompromiset, lyder det fra kilder tæt på forhandlingerne. Men kompromiset bekymrer industrien.
Lone Graff Stensballe om børnevaccinationer: »Vi skal ikke gøre noget bare for at gøre det« Det er vigtigt at have forældrene med og lave en grundig vurdering, inden at man indfører nye vacciner i børnevaccinationsprogrammet, lyder det fra professor Lone Graff Stensballe fra Rigshospitalet og professor Camilla Foged fra Københavns Universitet.
Nyt formandskab i Medicinrådet: Vi kommer til at se ind i længere sagsbehandlingstider den kommende tid Sagspukkel, opfølgning på anbefalinger og nye opgaver inden for almen praksis. Det er nogle af de ting, som kommer til at fylde hos det nye formandskab for Medicinrådet, fortæller Birgitte Klindt Poulsen og Jannick Brennum, som bliver forperson og næstforperson for rådet næste år.
Efter otte år i spidsen siger Jørgen Schøler Kristensen farvel til Medicinrådet Næste år stopper Jørgen Schøler Kristensen som formand for Medicinrådet. Det har været et formandskab, som har været fyldt med godt samarbejde, til tider stort pres fra omgivelserne og en stor fornøjelse at være en del af, lyder det fra Jørgen Schøler Kristensen.
Styrelse modtager 60 ansøgninger om dispensation for lov om pligtlagre af kritisk medicin Der er indtil videre 13 virksomheder, som har ansøgt om at få dispensation for hele eller dele af et nyt lagerkrav for ‘kritisk medicin’, oplyser Lægemiddelstyrelsen. Lægemiddelindustriforeningen er spændt på udfaldet af ansøgningerne.
Professorer: Sundhedsdatastyrelsens nye prispolitik gør Danmark dummere Høje priser for at få adgang til data får forskningsenhed på Syddansk Universitet til at stoppe med at opdatere data, og til at begrænse nye forskningsprojekter. Det mener Anton Pottegård, professor på SDU.
Usædvanlig sag om interessekonflikt: Tidligere ESC-præsident modtog flere hundrede millioner kroner TV2-dokumentar afslører, at den tidligere præsident for de europæiske kardiologer, Kim Fox, modtog flere hundrede millioner kroner fra medicinalindustrien for at undersøge effekten af et hjertelægemiddel, som han senere anbefalede i de kliniske retningslinjer. Beløbets størrelse gør sagen usædvanlig, men vi har generelt et stort problem med interessekonflikter inden for de medicinske specialer, siger forsker.