Pharmas forretningsmodel er absurd, og patienterne er endt som gidsler
Foto: Privat

Pharmas forretningsmodel er absurd, og patienterne er endt som gidsler I den kolde krig mellem pharmaindustrien og de betalende myndigheder er det patienterne, der må betale prisen. Både i form af høje medicinpriser og manglende adgang til ny medicin. Der skal kigges med nye øjne på pharmas absurde forretningsmodel, mener professor og sundhedsøkonom Tove Holm-Larsen. 

Pharmaindustriens forretningsmodel er ganske unik, og vi er som branche blevet kollektivt blinde for, hvor absurd den egentlig er. For hvert molekyle, som bliver startet op i et fase 1-studie, er der kun 10 pct. chance for, at medicinen ender på markedet. Det tager cirka 10 år og resulterer i cirka 50-60 nye typer medicin på markedet om året, hvilket jo ikke er et imponerende højt tal. I den kolde krig mellem pharma og payers er patienterne blevet gidsler, hvor...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind