KU-støttet virksomhed vil udvikle biologiske lægemidler baseret på tarmbakterie En ny virksomhed med professor Oluf Borbye Pedersen i spidsen skal udvikle en helt ny klasse af farmabiotika. Virksomheden GutCRINE er den første investering foretaget af Københavns Universitets nye investeringsselskab, der sammen med Eir Ventures har lagt fire mio. kr.
Tarmbakterier peger på ny mulig behandling til personer med sklerose Mennesker med multipel sklerose har betydelige ubalancer i deres tarmbakterier, hvilket ser ud til at medvirke til, at deres immunsystem bliver overgearet. Måske kan de rette tarmbakterier, de stoffer, som tarmbakterierne laver, eller sågar plantebaseret kost være med til at holde sygdommen mere i ro, siger professor og forskningsleder Oluf Borbye Pedersen.
Lægemidler påvirker vores tarmbakterier og dermed også vores helbred forskelligt Ny dansk forskning viser, at nogle lægemidler eller kombinationer af lægemidler er gavnlige for sammensætningen af tarmbakterier med de dertilhørende gavnlige effekter på vores helbred. Andre lægemidler kan derimod være skadelige for både tarmmikrobiomets diversitet og menneskets sundhed.
Tarmforsker advarer: Sprit og nye hygiejneregler risikerer at føre til stor stigning i kroniske sygdomme Selvom hele verden lige nu skal stå sammen om at få bugt med COVID-19 ved blandt andet at spritte af og have ekstra fokus på hygiejne, mener professor Oluf Borbye Pedersen, at vi snart skal tilbage til en verden med kram, kindkys, håndtryk og uden sprit.
Intensiv behandling forebygger nyresygdom hos patienter med type 2-diabetes Højrisikopatienter med type 2-diabetes i intensiv, flerstrenget behandling har markant lavere risiko for at udvikle nyrekomplikationer, viser nyt tillægsstudie til Steno 2-studiet. Det sætter endnu engang streg under, hvor effektivt intensiv behandling bremser sendiabetiske følger i højrisikogruppen, lyder det fra en af studiets ophavsmænd.