Per Damkier klinisk professor i klinisk farmakologi

Per Damkier klinisk professor i klinisk farmakologi Overlæge, ph.d. Per Damkier er udnævnt til professor i anvendt farmakogenomik ved Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.

Farmakogenomik beskæftiger sig med geners betydning for omsætning, effekt og bivirkninger af de lægemidler, som patienten indtager. Per Damkier skal i sit professorat fortsætte sin forskning inden for dette område, så patienterne kan få så tilpasset en medicin som overhovedet muligt. Siden kortlæggelsen af det humane genom har der været et ønske om, at lægemiddel og dosis kunne tilpasses den enkelte patient på baggrund af individets genetiske profil. Inden for kræftbehandlingen har dette vist sig at være af stor betydning, men...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind