Birthe Lemley
Birthe Lemley er formand for foreningen Kræft i underlivet. Hun mener, at habilitetskravene i Medicinrådet skader godkendelsen af medicin til de små sygdomsområder.

Patientorganisation: Habilitetsregler rammer de mindste sygdomme hårdest Anbefalinger af ny medicin til patienter inden for de små sygdomsområder risikerer at trække ud på grund af habilitetsreglerne, advarer formand for patientorganisation. Habilitetskrav er vigtige – der må ikke kunne stilles spørgsmål ved vores integritet, svarer Medicinrådet.

Det tog 133 dages sagsbehandling før Medicinrådet den 30. januar 2019 kunne anbefale kræftmidlet niraparib mod æggestokkræft. Til trods for at der er en sagsbehandlingsfrist på 84 dage. Sagen er et eksempel på, hvordan habilitetskravene spænder ben for hurtig og kvalificeret sagsbehandling af nye lægemidler – særligt når det drejer sig om medicin inden for de små sygdomsområder. Det mener Birthe Lemley, formand for patientforeningen ‘Kræft i underlivet’ og patientrepræsentant i fagudvalget for æggestokkræft. »Mange af lægerne, der har speciale...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.