Overlæge om Zolgensma: Dets fordel er også dets ulempe Peter Born, der er overlæge på Rigshospitalets afdeling for børn og unge og medlem af fagudvalget for SMA i Medicinrådet, peger på uafklarede bivirkninger, en høj pris og manglende evidens som udfordringer, der kan spænde ben for, at Medicinrådet kan anbefale Zolgensma som standardbehandling.

I morgen fortsætter Medicinrådet sine drøftelser om, hvorvidt danske børn med muskelsvindsygdommen spinal muskelatrofi (SMA) skal kunne få Novartis’ genterapi mod sygdommen, Zolgensma. Ifølge overlæge på BørneUngeklinikken på Rigshospitalet Peter Born, der har arbejdet med SMA i årevis, står rådet i et klassisk dilemma. Den livslange effekt er en antagelse, som vi endnu ikke har tunge data til at bakke op om Peter Born, overlæge, BørneUngeklinikken, Rigshospitalet, og medlem af Medicinrådets fagudvalg for SMA Da Peter Born selv er medlem...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.