Carsten Niemann
Foto: Privat

Overlæge: Medicinalindustrien svigter deres ansvar over for CLL-patienter Når medicin mod kronisk lymfatisk leukæmi skifter fra at være tredjelinjebehandling til førstelinjebehandling, følger prisen ikke med. Det stiller klinikerne i et dilemma, hvor økonomi kan stå i vejen for den bedste behandling.

Hvor meget er ét års levetid værd? De fleste læger bryder sig meget lidt om at skulle tænke på økonomien, når de træffer klinisk baserede beslutninger for deres patienter. Men virkeligheden er, at udgifterne stiger, i takt med at behandling bliver mere målrettet og virksomt. Et eksempel på dette er inden for behandling af kronisk lymfatisk ­leukæmi (CLL), hvor der ud over kemo­immunterapi er kommet mere målrettet behandling til i form af ibrutinib og venetoclax. I USA er ibrutinib gået...

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.