Orme i tarmen kan blive kilde til ny antibiotika 
Peter Nejsum, der er professor i ormesygdomme ved Aarhus Universitetshospital, har lagt vejen forbi Herning Slagteri for at hente spoleorm fra en opklippet grisetarm. Efter at tarmen var blevet opklippet, kunne ormene tælles. For denne tarm var der særligt mange. Foto: Peter Nejsum.Foto: Privat

Orme i tarmen kan blive kilde til ny antibiotika  Forskere ved Aarhus Universitetshospital har kastet sig ud i at undersøge om orme i tarmen udskiller sekreter, der slår bakterier ihjel. Viser det sig at holde stik kan ormene blive kilde til ny antibiotika, der kan redde millioner af menneskeliv.  

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Log ind

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

En adgangskode vil blive sendt til din e-mailadresse.

Dine personlige data vil blive anvendt til at understøtte din brugeroplevelse på webshoppen, til at administrere adgang til din konto, og til andre formål, som er beskrevet i vores Politik for personoplysninger.


Allerede bruger? Log ind