Offentlig-privat samarbejde for læger: Farligt, fordomsfuldt eller frugtbart?
Foto: Lars Andersen

Offentlig-privat samarbejde for læger: Farligt, fordomsfuldt eller frugtbart? Ved første øjekast er der utrolig langt fra vice president of research and development i en medicinalvirksomhed til afdelingslægen på nefrologisk sengeafsnit. Spørgsmålet er, om de nuværende regler for lægers samarbejde med industrien forhindrer, at de to kan samarbejde.

Regeringen og et bredt flertal i Folketinget lancerede i april 2021 en life science-strategi, hvor der bliver lagt vægt på offentlig-privat samarbejde på sundhedsområdet. Strategien skal løfte den danske life science-industri til gavn for både patienter, det danske velfærdssamfund og dansk økonomi. Erhvervsministeriet skriver, at det bl.a. skal ske gennem vidensdeling og samarbejde, og at COVID-19-pandemien har understreget vigtigheden af et godt offentlig-privat samarbejde på tværs af sundhedsvæsen og life science-industri. Det samarbejde skal altså styrkes, og lad os citere...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Prøv Dagens Pharma gratis i fire uger.

Tilmeld dig og få gratis adgang til alle artikler på Dagens Pharma i fire uger. Du modtager også nyhedsbrevet, med de seneste nyheder og historier fra pharmabranchen, fire gange ugentligt (mandag-torsdag). Prøveabonnementet er helt uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.

  • Hidden
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.


Allerede bruger? Log ind