Annonce

Mulig vaccine mod omikron kan tidligst være klar i april

Der er stadig nogle måneders ventetid, før en mulig vaccine mod omikronvarianten af coronavirus kan være klar. Det skriver Medwatch.

Vurderingen kommer fra Richard Bergström, der er en del af EU-gruppen, som står for de fælles europæiske vaccineindkøb.

Richard Bergström mener dog også, at det er usikkert, om vaccinerne overhovedet vil blive taget i brug i løbet af foråret.

Det skyldes blandt andet det mildere sygdomsforløb, som mange lande oplever i forbindelse med udbredelse af omikron.

Kilde: Medwatch

Amerikanske hospitaler dropper Alzheimersmiddel

Selvom godkendelsen af Biogens Alzheimersmiddel Aduhelm skulle have været en guldkalv for medicinalvirksomheden, benytter næsten ingen amerikanere det. Det skriver Stat News.

Flere af Amerikas største og mest anerkendte hospitaler, herunder Cleveland Clinic, Johns Hopkins, University of California Los Angeles og University of Michigan, har helt droppet at tage midlet i brug.

Fælles for alle er, at de ikke kan genfinde en målbar effekt af behandlingen.

Kilde: Stat News

Annonce

NICE anbefaler Keytruda til rutinemæssig behandling af lungekræft

Den engelske sundhedsmyndighed NICE anbefaler kombinationen af immunterapien Keytruda og kemoterapi til behandling af behandlingsnaive personer med metastaserende skvamøs ikke-småcellet lungekræft. Det skriver PharmaTimes.

Godkendelsen gør Keytruda til den første immunterapi til af modtage en anbefaling til rutinemæssigt at blive benyttet som førstelinjebehandling i indikationen uanset PD-L1-ekspression.

Lungekræft er den ledende cancerrelaterede dødsårsag i England med en femårig overlevelse på blot 16 pct.

Kilde: PharmaTimes

AstraZeneca køber lægemiddelkandidat for fem mia. kroner

AstraZeneca har betalt fem mia. kr. (760 mio. dollar) for Neurimmunes lægemiddelkandidat NI006 til behandling af transthyretin amyloid kardiomyopati. Det skriver First Word Pharma.

AstraZeneca vil betale Neurimmune 30 mio. dollar til at starte med og så yderligere 730 mio. dollar, efter forskellige milepæle bliver opnået.

Lægemiddelkandidaten er et eksperimental monoklonalt antistof, der er designet til fjerne aflejringer af amyloidfibriller og derved forbedre hjertefunktionen hos patienter med transthyretin amyloid kardiomyopati.

Lægemidlet er indtil videre kun i fase Ib. 

Kilde: First Word Pharma

Biofilm gemmer på antibiotikaresistens i lang tid

Biofilm i vandløb, i jorden og i vandrensningsanlæg er et reservoir for gener for antibiotikaresistens, viser ny dansk forskning. Det betyder, at resistens er meget sværere at komme af med, end forskere hidtil har troet.