Vi øger indsatsen for at sikre forsyningen af medicin i Europa

Øget samarbejde og bedre indsigt i virksomhedernes eksisterende viden og mistanke om forsyningsproblemer forbedrer vores muligheder for at imødegå vanskeligheder og håndtere forsyningsvanskeligheder. Sådan styrker vi patientsikkerheden i hele EU, skriver direktør for lægemiddelstyrelsen Lars Bo Nielsen.

Annonce

Kritik: Novo Nordisk benytter flere aber i dyreforsøg

Novo Nordisk har firdoblet antallet af aber i forsøg siden 2019, og det er ifølge Dyrenes Beskyttelse problematisk. Det skriver DR.

Britta Riis, der er direktør i Dyrenes Beskyttelse, appellerer til, at Novo Nordisk lever op til deres egen ambition om at mindske antallet af forsøgsdyr – ikke øge det.

Ifølge Novo Nordisks egne tal brugte den danske lægemiddelgigant 700 aber i forsøg alene i 2022. Dertil kommer 56.000 mus, 8.000 rotter, 100 marsvin, 600 kaniner, 400 grise, 150 hunde, 14.000 fisk og 13 geder/lamaer.

Kilde: DR

Pfizer får opbakning i USA til RSV-vaccine

Amerikanske Pfizer har som det første medicinalselskab sikret sig opbakning til en RSV-vaccine fra et uafhængigt ekspertpanel, der rådgiver den amerikanske sundhedsmyndighed FDA. Det skriver Medwatch.

Pfizer forsøger at udvikle en RSV-vaccine til samme målgruppe som danske Bavarian Nordic.

Selvom Pfizer har fået en positiv tilbagemelding fra ekspertpanelet, følger FDA ikke altid anbefalingerne, så det er endnu ikke sikkert, at Pfizer vil ende med en markedsføringsgodkendelse.

Både Pfizer, Moderna og GSK har opnået positive resultater i fase 3-forsøg med hvert deres bud på en RSV-vaccine. Bavarian Nordic er i gang med deres fase 3-forsøg, som forventes færdigt i midten af 2023.

Kilde: Medwatch

Eli Lily sakser prisen på insulin med 70 pct. i USA

Amerikanske Eli Lily har truffet en beslutning om at sænke prisen på visse former for insulin med 70 pct. og samtidig sætte et loft over den enkelte brugers omkostninger til insulin ved 35 dollar om måneden. Det skriver Eli Lily i en pressemeddelelse.

Prissænkningen kommer blandt andet til at gælde Lispro, Humalog og Humulin.

Derudover lancerer Eli Lily i år insulin Rezvoglar, der er en basalinsulin på linje med Lantus, men den vil komme med en rabat på 78 pct. i forhold til Lantus.

Ifølge pressemeddelelsen er formålet med prissænkningen, at flere amerikanere skal have råd til insulin.

Kilde: Eli Lily

Novavax tæt på at dreje nøglen om

Selvom vaccineproducenten Novavax de seneste tre år har tjent store summer på firmaets COVID-19-vaccine, er selskabet nu ramt af så store økonomiske udfordringer, at de kan være tæt på at dreje nøglen om. Det skriver CNN

Novavax har stadig en del overskud på bankbogen, men bløder i øjeblikket enorme summer dag for dag. 

I seneste kvartal havde virksomheden et underskud på 182 mio. dollar og et samlet underskud for sidste år på 658 mio. dollar. I 2021 tabte virksomheden 1,7 mia. dollar.

Kilde: CNN

Annonce

Flere job