Debat: Vi har afsat 4 milliarder til COVID-19 uden en strategi for, hvordan vi får mest for pengene

Når der skal indkøbes for hurtigt på politikernes anvisninger, er der større risiko for fejl, og der bliver ikke altid kanaliseret tilstrækkelige ressourcer, tid og ledelsesfokus til at optimere den offentlige indkøbsproces. Så hermed en opfordring: Afsæt en del af de 4 milliarder kroner til forebyggende indkøbsarbejde og samarbejde med industrien, skriver sundhedsøkonom Lars Holger Ehlers i debatindlæg.

Annonce

Johnson & Johnson-boosterstik viser høj effekt

Det amerikanske firma Johnson & Johnson oplyste i går, at firmaet har ny data, der understøtter vaccinens overordnede effekt samt effekt som boosterstik. Sikkerhedsprofilen er ifølge firmaet fortsat god. Det skriver Johnson & Johnson.

Firmaet har leveret de nye data til FDA og planlægger også at give den til WHO.

Firmaets studier viser, at et boosterstik givet efter to måneder beskytter i 94 pct. af tilfældene mod COVID-19. Når stikket gives efter 56 dage giver det 100 pct. beskyttelse mod alvorlige forløb og 74 pct. beskyttelse mod COVID-19-symptomer.

Kilde: Johnson & Johnson

5,7 mio. doser af J&J-vaccine lander snart i Danmarks trods exit fra vaccineprogram

Politikere og eksperter vil have, at de 5,7 mio. doser af Johnson&Johnsons COVID-19-vaccine, der er på vej mod Danmark, sendes til lande, der endnu mangler at vaccinere store dele af deres befolkning. Det skriver TV2.

Ifølge mediet vil danske myndigheder bygge booster-indsatsen i Danmark på mRNA-vacciner, og dermed får Danmark ikke brug for Johnson & Johnson-vaccinerne, der bygger på en mere traditionel virus-baseret teknologi.

Johnson & Johnsons vaccine blev taget ud af det danske vaccineprogram, da der opstod mistanke om en mulig sammenhæng mellem VITT og vaccinen.

Kilde: TV2

Amerikansk storbank øjner mulig opjustering af Novo Nordisk

Finanshuset Citi lægger op til, at Novo Nordisk for tredje gang i år vil opjustere resultatet. Det er bankens konklusion efter et møde med Novos koncernfinansdirektør, Karsten Munk Knudsen. Det skriver Medwatch.

Banken ser ifølge Medwatch ‘øget’ mulighed for opjusteringen, men konkretiserer ikke muligheden for opjustering yderligere.

Grunden til den mulige opjustering er forbundet med Novo Nordisks succes med fedmemidlet Wegovy. Bankens kursmål er 780 kr.

Kilde: Medwatch

Eli Lilly indgår aftale med EU-Kommissionen om salg af 220.000 doser af COVID-19-behandling

Det amerikanske firma Eli Lilly har indgået en købsaftale med EU-Kommissionen om salg af 220.000 doser af deres antivirale kombinationsmiddel bamlanivimab og etesevimab som behandling mod COVID-19 hos patienter, der er ældre end 12 år. Det skriver Eli Lilly.

Patientgruppen er afgrænset til patienter, der ikke får luft via tube eller maske eller er i fare for et særligt hårdt forløb.

Købsaftalen er indgået, efter Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) i marts på baggrund af studier, der viste, at den antivirale behandling har en neutraliserende effekt, anbefalede brugen af midlet som behandling hos COVID-19-patienter på over 12 år.

Kilde: Eli Lilly

Annonce

Ond spiral truer kur mod antibiotikaresistens  
Flere uafhængige faktorer resulterer i, at udviklingen af nye klasser af antibiotika er gået i stå. Industrien peger stadig på den såkaldte Netflix-model som vejen ud af en potentiel sundhedskrise, der langt overstiger COVID-19-pandemien i konsekvenser for både sundhed og økonomi.
Ond spiral truer kur mod antibiotikaresistens  
Flere uafhængige faktorer resulterer i, at udviklingen af nye klasser af antibiotika er gået i stå. Industrien peger stadig på den såkaldte Netflix-model som vejen ud af en potentiel sundhedskrise, der langt overstiger COVID-19-pandemien i konsekvenser for både sundhed og økonomi.

Flere job