Annonce

Eli Lilly indgår samarbejde med Amazon om at levere vægttabsmiddel

Det amerikanske medicinalselskab Eli Lilly har indgået en aftale med Amazon Pharmacy, der bl.a. skal levere selskabets vægttabsmiddel Zepbound hjem til patienter.

Det skriver mediet CNBC. Amazon Pharmacy kan levere et udvalg af produkter fra Eli Lilly til patienter, som har et medlemskab til Amazon Prime. Amazon Pharmacy er det andet online apotek, som Eli Lilly har indgået en aftale med.

Kilde: CNBC

Professor modtager 13 mio. til projekt om antimikrobielle peptider

Håvard Jenssen, som er professor på Roskilde Universitet (RUC), modtager 13 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden. Det skriver RUC i en pressemeddelelse.

Bevillingen skal bruges til et forskningsprojekt, hvor Håvard Jenssen skal undersøge såkaldte antimikrobielle peptider. Han håber, at ‘forskningen kommer til at spille en afgørende rolle i udviklingen af nye lægemidler’ til resistente bakterier.

Kilde: Roskilde Universitet

Novo Holdings vil udvide og åbne kontor i Indien

Novo Holdings planlægger at udvide og åbne et kontor i Indien i 2024. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Novo Holdings, som er hovedaktionær i Novo Nordisk, vil ifølge mediet bruge kontoret til at fokusere på ‘innovation og et voksende sundhedsmarked’. Organisationen har allerede haft kig på Indien og bl.a. investeret i en privat hospitalskæde i landet.

Kilde: Reuters

Forskere vil udvikle vaccine mod mavesår

Forskere fra Statens Serum Institut (SSI) arbejder sammen med forskere fra hele Europa på at udvikle en vaccine, som bl.a. skal bruges mod mavesår. Det sker i regi af samarbejdet Vax2muc, som holder årsmøde i denne uge.

Det skriver SSI i en pressemeddelelse. Vax2muc, som bl.a. er støttet af Horizon2020, arbejder på at udvikle vacciner, som kan ‘forebygge infektioner på slimhinden i tarmkanalen’.

Kilde: Statens Serum Institut

Annonce

Kvinder med brystkræft venter på Medicinrådets næste udmelding

EMA godkender flere og flere behandlinger til forskellige undergrupper af patienter med brystkræft. Men i Danmark afviser Medicinrådet mange af dem. Der findes gode livsforlængende behandlinger til for eksempel kvinder med triple-negativ brystkræft, og det er selvfølgelig frustrerende, ikke mindst for patienterne, at vi ikke kan bruge dem, siger overlæge Ann Søegaard Knop.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job