Annonce

WHO: Abekopper er ikke længere en global sundhedstrussel

Sygdommen mpox, der også er kendt som abekopper, udgør ikke længere en global sundhedstrussel. Det har Verdenssundhedsorganisationen WHO erklæret, cirka et år efter at virussen blev udråbt til en verdensomspændende trussel. Det skriver BBC.

WHO pointerer dog, at der stadig kan ske udbrud og smittebølger. Men det højeste niveau af alarmberedskab er ikke længere nødvendigt.

 

Kilde: BBC

Medicinrådet bliver en del af nordisk samarbejde

Medicinrådet træder ind i det nordiske samarbejde FINOSE, der vurderer nye lægemidler. FINOSE, som har eksisteret siden 2017, består af det finske lægemiddelagentur Fimea, det norske lægemiddelagentur NoMA og det svenske tandlæge- og lægemiddelagentur TVL.

Det skriver Medicinrådet i en pressemeddelelse. En virksomhed kan vælge at få sit lægemiddel vurderet af organisationen, hvis det opfylder en række krav. Forhandlinger om pris sker dog fortsat i hvert enkelt land.

Kilde: Medicinrådet

Pernille Weiss bliver EU-Parlamentets chefforhandler for ny lægemiddellov

Medlem af EU-Parlamentet Pernille Weiss (K) er blevet udpeget til at være parlamentets chefforhandler for revisionen af EU’s lægemiddellovgivning. Det skriver Altinget.

Det var i slutningen af april, at EU-Kommissionen præsenterede sit udspil til en revisionen af EU’s lægemiddellovgivning. Det er forventningen, at parlamentet går i gang med at arbejde med udspillet før sommer.

Kilde: Altinget

Annonce

Kære regering, her er vores erfaringer med et stærkt offentligt-privat partnerskab

Sammen er vi på Rigshospitalet, i Janssen og Johnson & Johnson MedTech, i gang med at gøre os de første erfaringer med vores strategiske samarbejde blandt andet om bedre behandling af kræft. Dem deler vi her som input til jeres arbejde i Sundhedsstrukturkommissionen. Offentligt privat-samarbejde ser vi nemlig som en af løsningerne på sundhedsvæsenets alvorlige udfordringer, skriver Julie Brooker og Henning Langberg.

Flere job