Annonce

Medicinalindustrien fortsætter fremgangen

Medicinalindustrien har været med til at trække en solid fremgang i den danske industriproduktion på 5,2 pct. i marts. Det skriver Medwatch.

Kvartalsvæksten for medicinalindustrien landede for første kvartal på 9,1 pct. 

Ifølge Las Olsen, der er Danske Banks cheføkonom, er det overraskende og positivt, at dansk industri klarer sig så godt i en periode, hvor virksomheder melder om massive problemer med at skaffe materialer, råvarer og arbejdskraft.

Eksklusive medicinalindustrien var der i første kvartal af 2022 en vækst i industrien på 2,9 pct.

Kilde: Medwatch

Danske forskere tvivler på effekt af mRNA-vacciner

SDU-forskere har på Twitter fremlagt data fra et endnu upubliceret studie, som ifølge tweetet skulle vise, at mRNA-vacciner mod COVID-19 rent faktisk ikke sænker risikoen for at dø. Det skriver Videnskab.dk.

Ifølge studiet var adenovirus-vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson forbundet med lavere risiko for at dø end placebo. Resultaterne er fra de store lodtrækningsforsøg, der ligger til grund for, at vaccinerne blev godkendt.

Omvendt har forskerne ikke kunnet finde den samme effekt af vaccinering med mRNA-vacciner.

Flere forskere har dog kritiseret resultaterne, som endnu ikke er fagfællebedømt.

Kilde: Videnskab.dk

Annonce

FDA begrænser brugen af COVID-19-vaccine

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har begrænset, hvilke amerikanere som må blive vaccineret med COVID-19-vaccinen fra Johnson & Johnson. Det skriver Medscape.

Fremadrettet må kun personer over 18 år, der ikke kan tåle andre vacciner, eller som ikke har adgang til andre vacciner, blive vaccineret med vaccinen. 

Beslutningen fra FDA skyldes en bekymring om mulige blodpropper forbundet med vaccinering.

Kilde: Medscape

Farxiga viser lovende resultater i stort fase 3-forsøg

AstraZenecas Farxiga (dapagliflozin) har i et stort studie vist sig at kunne beskytte mod kardiovaskulær død og forværring af hjertesvigt hos personer med hjertesvigt og bevaret ejektionsfraktion. Det skriver PharmaTimes.

I forsøget indgik personer med bevaret ejektionsfraktion på mere end 40 pct.

Resultaterne kommer fra DELIVER-studiet, der er det største studie af sin slags til at vise den hjertebeskyttende effekt af dapagliflozin.

Kilde: PharmaTimes

Flere job