Vacciner mod virus kan måske beskytte mod udvikling af sklerose

Forskere finder sammenhæng mellem infektion med Epstein Barr-virus og udvikling af multipel sklerose. Blandt andre BioNTech og Moderna er i gang med at udvikle vacciner mod netop Epstein Barr-virus for at forhindre en lang række sygdomme.

Annonce

FDA udvider godkendelsen af remdesivir

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har udvidet godkendelsen af Gileads antivirale middel remdesivir til også at inkludere behandling af ikke-hospitalsindlagte personer med COVID-19 og personer med høj risiko for et alvorligt sygdomsforløb med COVID-19. Det skriver Contagion Live.

I USA er remdesivir på nuværende tidspunkt standardbehandling til hospitalsindlagte personer over 12 år med COVID-19, som er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb.

Med den nye godkendelse kan remdesivir fremadrettet benyttes uden for hospitalerne i faciliteter med mulighed for at administrere den intravenøse infusion. Målet er at undgå hospitalsindlæggelse.

Tiltaget fra FDA kommer efter, at kliniske forsøg har vist, at behandling med remdesivir på den måde kan reducere risikoen for hospitalsindlæggelse med 87 pct.

Kilde: Contagion Live

FDA godkender Skyrizi til psoriasisgigt

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt Abbvies lægemiddel Skyrizi til behandling af personer med aktiv psoriasisgigt. Det skriver Medscape.

Godkendelsen af Skyrizi er den anden til et interleukin 23-monoklonalt antistof til behandling af psoriasisgigt.

FDA har godkendt Skyrizi til indikationen på baggrund af to kliniske fase 3-forsøg, der begge viste, at midlet over 24 uger reducerede symptomerne på psoriasisgigt sammenlignet med placebo.

Skyrizi er i USA også godkendt til behandling af moderat til alvorlig plakpsoriasis.

Kilde: Medscape

Annonce

Moderna og Pfizer topper renomméliste

Det giver et godt ry at have lavet nogle af verdens mest udbredte vacciner mod COVID-19. Det skriver Fierce Pharma.

I en rundspørge blandt amerikanere havde flest et godt indtryk af Pfizer og Moderna, mens Johnson & Johnson samt AstraZeneca kommer længere nede på listen. 

Pfizer og Modernas renommé er desuden steget under COVID-19, mens de to andre medicinalkæmper har måtte se deres ditto falde.

Samtidig viser den samme undersøgelse, at over halvdelen af amerikanerne nu har et godt indtryk af medicinalindustrien generelt.

Kilde: Fierce Pharma

FDA siger nej til væksthormon

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har vendt tommelfingeren nedad til Pfizer og OPKO’s væksthormon somatrogon. Det skriver Nasdaq.

Somatrogon er et ugentligt langtidsvirkende væksthormon til børn.

Pfizer og OPKO har dog ikke tænkt sig at lægge sig flade på ryggen, men vil gennemgå afvisningen fra FDA og plotte en fremadrettet kurs. 

Virksomhederne er fortsat sikre på potentialet i deres behandling.

Kilde: Nasdaq

Flere job