Annonce

Moderna konverterer aftalte forsendelser af COVID-19

Moderna ændrer nu sin aftale med EU-Kommissionen og konverterer dermed kontraktligt aftalte doser af firmaets COVID-19-vaccine til Moderna Omicron-holdige bivalente vacciner til levering i 2022.

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Derudover har EU indvilget i at købe yderligere 15 millioner doser af Omicron-holdige vaccine booster-kandidater fra Moderna.

I henhold til ændringen vil kontraktligt planlagte doser i juli og august af Modernas COVID-19-vaccine blive udskudt til senere i 2022.

Kilde: Moderna

Kræftmiddel viser god effekt mod COVID-19

Behandling med sabizabulin resulterede i en 24,9 pct. reduktion i dødsfald sammenlignet med placebo hos indlagte højrisiko patienter med moderat til svær COVID-19. Samtidig var sikkerheden bedre end placebo.

Det skriver The New England Journal of Medical i en ny videnskabelig artikel.

EMA har allerede startet en gennemgang af data om brugen af ​​sabizabulin, der normalt bliver brugt mod kræft, til behandling af COVID-19.

Selvom udvikleren, Veru, endnu ikke har ansøgt EMA om en markedsføringstilladelse, vil gennemgangen hjælpe EU-medlemsstater, som kan overveje at tillade brug af lægemidlet før en eventuel godkendelse.

Kilde: The New England Journal of Medical

Annonce

Sundhedsstyrelsen med ny vaccinestrategi mod abekopper

En ny vaccinestrategi skal forebygge abekopper hos dem, der er i særlig risiko. Derfor bliver seksuelt aktive homo- og biseksuelle mænd nu  tilbudt vaccinen.

Det skriver Sundhedsstyrelsen, efter at styrelsen har revurderet vaccinationsindsatsen mod abekopper.

I det aktuelle udbrud er mænd, som har sex med mænd, og som har flere og skiftende partnere, i en særlig risiko for at blive smittet.

Derfor bliver de tilbudt vaccination.

Det er vigtigt, at man fortsat er opmærksom på symptomer på abekopper hos sig selv og andre, selvom man er vaccineret, da ingen vacciner beskytter 100 procent, skriver styrelsen.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

MSD’s diabetespræparat indeholder for højt niveau af kræftfremkaldende stof

MSD’s populære diabeteslægemiddel Januvia med det aktive stof sitagliptin har vist sig at være forurenet med et potentielt kræftfremkaldende stof.

Det skriver Bloomberg News.

Der er blevet fundet spor af stoffet nitrosamin i prøver af lægemidlet, udtalte FDA tirsdag.

Agenturet forklarede dog samtidig, at det har tilladt Merck at fortsætte med at sælge lægemidler – udover Januvia er der tale om Janumet og Steglujan – indeholdende sitagliptin med højere end de tilladte niveauer af nitrosamin for at undgå en mangelsituation.

Januvia er også markedsført i Danmark, men Lægemiddelstyrelsen har ikke offentligt meldt noget ud angående indholdet af nitrosamin i USA.

I USA var Januvia sidste år MSD’s tredje mest sælgende lægemiddel ifølge Bloomberg med en omsætning på 3,3 milliarder dollars.

Kilde: Bloomberg

Flere job