Annonce

Gileads ADC viser effekt på brystkræft i fjerde linje

Gilead annoncerede i går statistisk signifikante og klinisk relevante resultater for overlevelse i fase 3-studiet TROPiCS-02, der afprøver antistoflægemiddel-konjugatet Trodelvy (sacituzumab govitecan-hziy) hos patienter med HR+/HER2-metastaserende brystkræft.

Det skriver Gilead i en pressemeddelelse.

Behandlingen er afprøvet på patienter, efter at de har modtaget endokrin behandling, CDK4/6-hæmmere og to til fire linjer med kemoterapi.

Mere detaljerede resultater for overlevelse vil blive præsenteret på en kommende lægekonference.

Gilead har allerede indsendt en ansøgning hos FDA om indikationsudvidelse af Trodelvy, som i forvejen er godkendt af FDA til behandling af brystkræft og blærekræft.

Kilde: Gilead

FDA accepterer Roches ADC mod lymfekræft

Roche meddelte i går, at FDA har accepteret firmaets ansøgning for antistoflægemiddel-konjugatet Polivy (polatuzumab vedotin-piiq) i kombination med Rituxan (rituximab) til behandling af ubehandlet diffust storcellet B-celle lymfom (DLBCL) i første linje.

Det skriver Roche i en pressemeddelelse.

FDA forventes at træffe en beslutning om godkendelse senest den 2. april 2023.

Ansøgningen til FDA er baseret på resultater fra Roches POLARIX fase 3-forsøg, som ifølge firmaet er det første i to årtier, der viser en klinisk relevant forbedring af progressionsfri overlevelse sammenlignet med den nuværende standardbehandling Rituxan.

Risikoen for sygdomsprogression, tilbagefald eller død blev reduceret med 27 pct. sammenlignet med standardbehandling.

Kilde: Roche

Annonce

Storbritannien godkender Modernas nye COVID-19-vaccine

Moderna meddelte tidligere på ugen, at den britiske sundhedsmyndighed MHRA har givet betinget tilladelse til brug af den omikron-holdige bivalente COVID-19 booster-vaccine som boosterdosis mod COVID-19.

Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

Tilladelsen er baseret på data fra kliniske forsøg fra et kombineret fase 2/3-studie, hvor vaccinen fremkaldte flere neutraliserende antistofresponser mod omikron-subvarianterne BA.4 og BA.5 end firmaets oprindelige vaccine uanset tidligere infektionsstatus eller alder.

Moderna har allerede ansøgt om tilladelse i Australien, Canada og EU og forventer yderligere godkendelsesbeslutninger i de kommende uger.

Kilde: Moderna

Novartis skuffer med fase 3-forsøg med IL-1-hæmmer mod lungekræft

Novartis oplyste tidligere på ugen, at fase 3-forsøget CANOPY-A, der afprøver firmaets adjuverende behandling med IL-1-hæmmeren canakinumab (ACZ885) mod lungekræft, ikke var bedre end placebo.

Det skriver Novartis i en pressemeddelelse.

CANOPY-A- studiet indkluderede 1.382 patienter randomiseret 1:1 til canakinumab i op til et år.

Kilde: Novartis

Flere job