Annonce

Roche fortsætter væksten – båret frem af COVID-tests

Den tredje cyklus i regnskabssæsonen er indledt, og her kan den schweiziske virksomhed Roche prale af 8 procents vækst for året, og årets forventninger er derfor hævet. Det skriver Roche i en pressemeddelelse.

Væksten er særligt båret frem af diagnostikafdelingen, hvor der har været stor efterspørgsel efter virksomhedens COVID-19-antigentests. 

Væksten i den medicinske afdeling når i tredje kvartal 5 procent for året, og dermed ligger årets vækst for de medicinske produkter på linje med tidligere år.

Kilde: Roche

MSD trækker 22.000 hætteglas med antibiotika tilbage

Det amerikanske firma MSD har jokket i spinaten og må trække 22.000 hætteglas med deres antibiotika Cubicin tilbage. Det skriver MSD.

Årsagen er, at MSD har fået en klage, efter der er fundet et glasskår i et af hætteglassene. Ifølge MSD kan det medføre livsfare for patienten, hvis glaspartikler føres ind i blodbanen med midlet.

MSD kender dog ikke til tilfælde, hvor det er sket i forbindelse med denne sag.

Kilde: MSD

Dansk-udviklet middel mod knoglemarvskræft overgår forventninger

Det danske firma Genmab kunne i går stolt præsentere positive salgstal fra deres kræftmiddel Darzalex, der i tredje kvartal når en omsætning på 1,58 mia. dollars for året. Det skriver Genmab.

Beløbet svarer til 10,1 mia. kroner, som firmaet også får andel i, da Genmab opdagede midlet og senere indgik licensaftale med det amerikanske firma Janssen om udvikling, fremstilling og markedsføring.

Kilde: Genmab

Gates-fond kaster 770 mio. kr. efter generisk udvikling af COVID-pille

Den amerikanske fond Bill & Melinda Gates Foundation vil afsætte 120 mio. dollars svarende til 770 mio. kr. til at fremskynde udviklingen af generiske udgaver af MSDs antivirale pille mod COVID-19. Det skriver Stat.

Fonden vil på den måde sikre, at lav- og mellemindkomstlande også får adgang til lægemidlet, der endnu ikke er godkendt af FDA.

Ambitionen med donationen er, at de otte firmaer, som allerede har indgået licensaftaler med MSD, allerede nu begynder at klargøre deres faciliteter og ikke venter med det, indtil de har set, hvor stor efterspørgslen bliver.

Kilde: Stat

Annonce

Topforskers dom: Her blev ECTRIMS for alvor interessant

Dagens Pharma har taget en snak med overlæge og professor Finn Sellebjerg om de mest interessante forskningsnyheder fra årets kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis.

5 danske højdepunkter fra årets ECTRIMS

Den årlige kongres for European Committee for Treatment and Research in Multiple Sclerosis (ECTRIMS) er slut, og vi ser tilbage på, hvad danske forskere bidrog med til kongressen.

Flere job