Annonce

Britiske NICE overvejer bred adgang til Mounjaro

Det britiske organ the National Institute for Health and Care Excellence (NICE) overvejer at give patienter en bred adgang til Eli Lillys vægttabsmiddel, som bliver markedsført under Mounjaro i Storbritannien. Det viser et udkast til en vejledning, skriver mediet FirstWord Pharma.

Patienter kan få dækket udgifterne til Novo Nordisks vægttabsmiddel Wegovy. Det er dog et krav, at det bliver brugt sammen med en specialiseret vægttabs-service. I udkastet til den nye vejledning er der ikke lagt op til, at tirzipatide, som er det aktive stof i Mounjaro, skal underlægges samme krav.

Kilde: FirstWord Pharma

FDA-panel stemmer imod MDMA-baseret behandling

Et panel af eksperter, som rådgiver FDA, den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, har stemt imod at godkende en behandling til PSTD, som er baseret på MDMA. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Panelet mente bl.a., at fordelene ikke oversteg behandlingens risici. FDA, som ikke er pålagt at følge anbefalingen fra det rådgivende panel, forventes at tage beslutning i august.

Kilde: Reuters

Forskere sætter spørgsmålstegn ved advarsel fra EMA

Et hold af forskere har ikke fundet en sammenhæng mellem fædres brug af epilepsimedicinen valproat og risikoen for at få et barn med psykiske udviklingsforstyrrelser. Det skriver Aarhus Universitetshospital i en pressemeddelelse.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har i januar advaret mod netop dette. Men forskerne fra Aarhus Universitetshospital, hvis resultater er publiceret i JAMA Network Open, har ikke fundet en sammenhæng.

Kilde: Aarhus Universitetshospital

Forskere: Blodprøve kan forudsige, om brystkræft vender tilbage

En ny blodprøve, som dog er på et tidligt stadie, kan forudsige, om brystkræft vil vende tilbage til en patient. Testen kan komme med forudsigelsen flere år før, at kræften kan ses på scanninger.

Det skriver det britiske medie BBC. Det er et hold af forskere fra the Institute of Cancer Research, som ligger i den britiske hovedstad, London, der står bag forskningen.

Kilde: BBC

Annonce

Ny økonomiaftale skal hjælpe med at styre medicinudgifter

En ny økonomiaftale mellem regeringen og Danske Regioner sikrer regionerne 2,1 mia. kroner mere til sundhed i 2025. Aftalen lægger også en ny opgave over til Medicinrådet og har fokus på redskaber til at styre medicinudgifter.

Danske forskere tog kegler på årets EAACI-kongres

Banebrydende arbejde inden for provokationstests for lægemiddelallergi, en ambitiøs plan for interventioner til at forhindre børn i at udvikle astma, interessante resultater fra forsøg med allergen immunterapi og kønsforskelle i risiko for udvikling af astma. Det var nogle af de danske tophistorier fra den netop overståede kongres for European Academy of Allergy & Clinical Immunology (EAACI).