Annonce

Novartis med nye Pluvicto-data

Novartis Pluvicto viser i fase tre-forsøget PSMAfore signifikant og klinisk meningsfuld progressionsfri overlevelses hos patienter med prostatacancer.

Det skriver Novartis.

Specifikt er der tale om en undergruppe af patienter med såkaldt PSMA-positiv metastatisk kastrationsresistent prostatakræft.

Pluvicto er allerede godkendt i FDA til PSMA-positiv kastrationsresistent prostatakræft efter andre behandlinger. 

Kilde: Novartis

GSK ansøger om myelofibrose-middel

EMA accepterer GSKs ansøgning om momelotinib til behandling af myelofibrose.

Det skriver GSK

Ansøgningen bygger på data fra firmaets fase III-forsøg, herunder MOMENTUM-studiet, som opfyldte alle primære og vigtige sekundære effektmål.

Momelotinib har ifølge GSK en differentieret virkning med via tre centrale signalveje: JAK-1 og -2 samt samt såkaldte activin A receptor type I (ACVR1).

Kilde: GSK

Gode takter for GSKs immunterapi

GSKs Jemperli (dostarlimab) opfylder primære endepunkt i fase tre-forsøget RUBY, hvor produktet blev afprøvet på patienter med kræft i livmoderen.

Det skriver GSK.

Resultaterne viste en signifikant og klinisk meningsfuld forbedring i progressionsfri overlevelse. 

Med hvor meget oplyser GSK endnu ikke på baggrund af den indledende gennemgang af studiet, hvor immunterapien blev givet i kombination med kemoterapi og sammenlignet med kemoterapi plus placebo.

Kilde: GSK

EMA skal vurdere Mercks middel mod orm

EMA accepterer Mercks ansøgning om arpraziquantel til sneglefeber hos børn i førskolealderen.

Det skriver Merck.

Sneglefeber (schistosomiasis) er en infektion med blodikter (schistosoma-orm), som lever i blodkar omkring tarm eller blære. Sygdommen forekommer primært i tropisk Afrika.

Arpraziquantel er ifølge Merck en potentiel ny behandlingsmulighed for anslåede 50 millioner børn i med schistosomiasis.

Kilde: Merck

Annonce

EMA bløder op i forhold til JAK-hæmmere

Reumatolog og forskningschef Lars Erik Kristensen er lettet over EMA’s nye anbefaling for brugen af JAK-hæmmere, da den giver rum til, at klinikerne kan træffe egne beslutninger samtidig med, at den tager højde for de velkendte bivirkninger.

Flere job