Annonce

Sundhedsstyrelsen afviser også Lagevrio

Efter det europæiske lægemiddelagentur EMA i går valgte ikke at anbefale Lagevrio som behandling til personer med COVID-19, følger Sundhedsstyrelsen nu trop og stopper også anbefalingen af lægemidlet. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

I pressemeddelelsen skriver styrelsen, at de bider mærke i, at anbefalingen fra EMA ikke skyldes sikkerhedsproblemer med Lagevrio, men at agenturet ikke har fundet beviser for en god effekt.

Det andet lægemiddel til behandling af COVID-19, tabletten Paxlovid, vil fortsat være et tilbud til patienter i særlig risiko, der bliver smittet med coronavirus, og nu bliver målgruppen for tablet-behandlingen udvidet.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

FDA godkender test til både COVID-19 og influenza

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt en hjemmetest, der kan identificere, om en person er smittet med enten influenza A eller B eller COVID-19. Det skriver FDA i en pressemeddelelse.

The Lucira COVID-19 & Flu Home Test har fået en såkaldt emergency use authorization og kan købes uden recept.

På samme måde som den velkendte COVID-19-test skal brugeren tage en prøve med en vatpind i næsten, og testen kan derefter fortælle, om man er smittet med COVID-19 eller en af de to influenzaer.

Kilde: FDA

Gammelt lægemiddel kan måske beskytte mod type 1-diabetes

Et nyt forskningsarbejde peger på, at kalcium-kanal-blokkeren verapamil måske kan beskytte børn og unge mod udvikling af type 1-diabetes. Det skriver Medscape.

I studiet viser forskere, at verapamil kan sænke den fart, hvormed bugspytkirtlens betaceller bliver ødelagt.

Forskerne har målt på C-peptid sekretionen mellem personer behandlet med verapamil og placebo, og her fandt de, at C-peptid sekretionen, som er et mål for bevaret betacellefunktion, var forhøjet med 30 pct. hos personer i behandling med verapamil.

Forskerne vil nu udvide deres undersøgelser for at kortlægge potentialet i det gamle lægemiddel.

Kilde: Medscape

CHMP anbefaler anæmi-middel, som FDA sagde nej til

CHMP under det europæiske lægemiddelagentur EMA har valgt at være positivt indstillet over for Akebia Therapeutics Vafseo til behandling af patienter med anæmi på grund af kronisk nyresygdom, når patienterne er i dialyse. Det skriver Fierce Pharma.

Anbefalingen af Vafseo sker, på trods af at FDA sidste år valgte at vende tommelfingeren nedad til lægemidlet.

Mange firmaer har forsøgt at udvikle lægemidler til denne patientgruppe, men lige så mange har fejlet.

Foruden afvisningen af Vafseo i USA har også GSK ramt den regulatoriske mur med deres lægemiddel Jesduvroq.

Nu ser det dog ud til, at Akebia Therapeutics har fået hul igennem, og nu venter lægemiddelproducenten på en endelige udmelding fra EMA.

 

Kilde: Fierce Pharma

Annonce

Flere job