Annonce

Nyt blåt EU-logo sikrer tryg nethandel med medicin til dyr

Den 28. januar 2022 blev der i hele EU indført et nyt blåt EU-logo, som skal hjælpe borgere med at handle medicin til dyr sikkert og lovligt på nettet. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Logoet skal være klikbart og føre brugeren videre til enten Lægemiddelstyrelsen eller en anden af EU’s lægemiddelmyndigheders lister over apoteker eller godkendte netbutikker, der har tilladelse til onlinesalg af medicin til dyr.

Hvis logoet ikke er at finde på siden, er der ifølge Lægemiddelstyrelsen stor sandsynlighed for, at der er tale om en sælger uden for EU.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

EMA anbefaler betinget markedsføringstilladelse af Paxlovid

Det Europæiske Lægemiddelagenturs lægemiddelkomité CHMP indstiller til EU-Kommissionen, at Paxlovid til behandling af smittede med COVID-19 skal have en betinget godkendelse. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en pressemeddelelse.

Hvis EU-Kommissionen vælger at følge anbefalingen fra EMA, vil Paxlovid blive den første godkendte tabletbehandling til personer med forhøjet risiko for at blive alvorligt syge ved smitte med COVID-19.

Anbefalingen fra CHMP sker på baggrund af kliniske studier, der har vist, at Paxlovid signifikant kan sænke risikoen for indlæggelse og dødsfald hos personer med forøget risiko for at udvikle alvorlig sygdom i forbindelse med smitte med COVID-19.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Annonce

EMA anbefaler syv lægemidler i januar

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har anbefalet EU-Kommissionen at godkende syv lægemidler i januar. Det skriver EMA i en pressemeddelelse.

De syv lægemidler er Breyanzi til behandling af lymfomer efter tilbagefald, Paxlovid til behandling af personer med øget risiko for alvorlig sygdom som følge af smitte med COVID-19, Sondelbay til behandling af osteoporose, Stimufend til behandling af neutropeni, Dasatinib Accord til behandling af leukæmi, Dasatinib Accordpharma til behandling af leukæmi og Vildagliptin til behandling af type 2-diabetes.

Derudover har EMA også anbefalet at udvide indikationen for lægemidlerne Ayvakyt, Briviact, Dupixent, Jardiance, Lacosamide UCB, Senshio, Tecfidera og Vimpat.

Kilde: EMA

Middel mod kræft i øjet godkendt i USA

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt Kimmtrak som den første behandling til ikke-operérbar eller metastatisk malignt melanom i øjet. Det skriver Fierce Pharma.

FDA valgte hurtigt at behandle ansøgningen fra Immunocore, idet godkendelsen allerede kom i hus efter fem måneder, hvilket var en måned før tid.

Immunocore har også sendt en ansøgning til EMA og forventer svar inden for kort tid.

Kilde: Fierce Pharma

Forskere på DTU arbejder med helt ny form for kræftvaccine

Kræftvaccinen hjælper immunforsvaret med at genkende kulhydrater, som kun findes på overfladen af kræftceller. Til gengæld findes kulhydraterne på overfladen af flere forskellige kræftceller, og det betyder, at vaccinen potentielt set kan virke mod flere former for kræft.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Vi har OUH’s bedste uddannelsesmiljø – skal du være med?
Odense Universitetshospital, Svendborg Sygehus | Ansøgningsfrist: 15/02/2022

Flere job