Tre forslag fra Lægemiddelstyrelsen: Sådan angriber vi AMR

Her og nu har vi tre konkrete forslag til, hvordan vi fra regulatorisk side kan angribe AMR-udfordringen: Vi kan øge fokus på pakningsstørrelserne. Vi kan igangsætte flere henvisningssager. Og vi kan via det nordiske samarbejde lette markedsføringen af smalspektrede antibiotika, skriver Lars Bo Nielsen, direktør i Lægemiddelstyrelsen.

Annonce

Merck opkøber biotekselskab i milliardhandel

Det amerikanske medicinalselskab Merck har indgået en aftale om at opkøbe biotekselskabet EyeBio med en upfront-betaling på 1,3 mia. dollars svarende til cirka 8,9 mia. kr.

Dertil kommer potentielt op til 1,7 mia. dollars svarende til cirka 11,6 mia. kr. i fremtidige milepælsbetalinger. Det skriver Merck i en pressemeddelelse. EyeBio har fokus på at udvikle behandlinger til øjensygdomme som nethindesygdomme og diabetisk makulaødem.

Kilde: Merck

FDA godkender biosimilært lægemiddel fra Amgen

Det amerikanske fødevare- og lægemiddelagentur, FDA, har godkendt et biosimilært lægemiddel fra det amerikanske selskab Amgen. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Lægemidlet, som vil blive markedsført under navnet Bkemv, er den første biosimilære version af AstraZenecas behandling Soliris, der behandler sjældne blodsygdomme. Godkendelsen af Bkemv kommer med en såkaldt ‘black-box’-advarsel mod en bakterie kaldet neisseria meningitidis.

Kilde: Reuters

BioNTech sikrer millionstøtte til vaccinefabrik i Rwanda

Det tyske medicinalselskab BioNTech har sikret støtte på op til 145 mio. dollars svarende til omtrent 997 mio. kroner til at etablere et ‘vaccine-økosystem’ og byggeri af en vaccinefabrik i Kigali, hovedstaden i Rwanda.

Det skriver BioNTech i en pressemeddelelse. Det er det globale partnerskab the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), som har indvilliget i at støtte projektet. BioNTech og CEPI udvider i samme omgang deres partnerskab.

Kilde: BioNTech

Studie: Produkter med peanuts sænker risiko for allergi hos børn

Små børn sænker deres risiko for at udvikle peanutallergi, når de bliver teenagere, hvis de spiser produkter med peanuts. Det viser et nyt studie publiceret i NEJM Evidence, skriver det britiske medie The Guardian.

De børn, som spiste peanutprodukter i perioden fra de var nul til fem år, nedsatte deres risiko for at udvikle peanutallergi med 71 pct. sammenlignet med de børn, som undgik at spise peanutprodukter.

Kilde: The Guardian

Annonce

Topforsker på ERA: FLOW-resultater kommer til at ændre behandling af nyresygdom

På den årlige kongres for European Renal Association talte alle om FLOW-studiet med behandling af personer med nyresygdom og type 2-diabetes med semaglutid. Det kommer helt sikkert til at ændre behandlingen af nyresygdom, fortæller forskningsleder på Steno Diabetes Center Copenhagen Peter Rossing.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job