Annonce

Få overblikket over de vigtigste danske bidrag til årets Kidney Week

Danske forskeres bidrag til stor international nyrekongres inkluderede blandt andet en ny opfindelse, der kan identificere nyresygdom tidligere, end det er muligt i dag, og resultater fra et fase 2-studiet med et helt nyt lægemiddel til at behandle aldosteron ned hos personer med nyresygdom.

Regeringen præsenterer 2030-plan

Regeringen har præsenteret sin 2030-plan, hvor det understreges, at life science-branchen er en styrkeposition i det danske erhvervsliv. Det fremgår af regeringens 2030-plan, som blev fremlagt tirsdag.

Der er bl.a. fokus på en life science-strategi, hvor der i finanslovsudspillet er afsat 100 mio. kr. årligt fra 2024 til 2027. Derudover, vil regeringen også lancere en globaliseringsstrategi for dansk erhvervsliv.

Kilde: Finansministeriet

Johnson & Johnson har planer om forsøg med kirurgisk robot

Næste år vil medicinalvirksomheden Johnson & Johnson indsende en ansøgning til den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, om at begynde kliniske forsøg med en kirurgisk robot. 

Det skriver nyhedsbureauet Reuters. Virksomheden forventer at indsende ansøgningen i anden halvdel af 2024. Den kirurgiske robot, som hedder Ottava, inkorporerer fire robotarme i et standardiseret operationsbord, skriver mediet.

Kilde: Reuters

Omkring 800 patienter får ny Alzheimers-medicin i USA

Det er i omegnen af 800 patienter, som bliver behandlet for Alzheimers med medicinen Leqembi i USA. Det skriver FirstWord Pharma. Det er virksomhederne Esai og Biogen, som står bag behandlingen.

I juli fik behandlingen fuld godkendelse fra den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA. Esai sigter mod at have 10.000 patienter behandlet ved udgangen af regnskabsåret.

Kilde: FirstWord Pharma

Pfizer vil fyre 100 fabriksmedarbejdere i Irland

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer er i gang med en større spareøvelse, som er nået til Europa. 100 medarbejdere på en produktionsfabrik i Irland står til at miste deres arbejde. Det skriver Fierce Pharma.

Det kommer, efter at der allerede er blevet afskediget medarbejdere i de fire amerikanske stater Michigan, New Jersey, Illinois og Colorado.

Kilde: Fierce Pharma

Annonce