Annonce

Medicinrådet klar med seks nye anbefalinger

Medicinrådet har besluttet at anbefale immunterapien nivolumab i kombination med ipilimumab og begrænset kemoterapi som førstelinjebehandling af uhelbredelig ikke-småcellet lungekræft til patienter med planocellulær lungekræft.

Nivolumab anbefales også fremadrettet som adjuverende behandling til patienter med kræft i spiserør eller mavemund og så har Medicinrådet også vendt tommelfingeren op ad til brugen af dupilumab, et monoklonalt antistof, som tillægsbehandling til patienter med svær kronisk bihulebetændelse. 

Den fulde rekommandationsliste fra Medicinrådets 69. rådsmøde kan findes her

Kilde: Medicinrådet

Dansk Biotek vil skifte navn

Brancheforeningen for danske biotekvirksomheder, Dansk Biotek, har øget sit internationale fokus, og det skal i højere grad afspejle sig i foreningens navn. 

Det mener foreningens bestyrelse, der lægger op til en navneforandring på den kommende ekstraordinære generalforsamling 27. juni.

Bestyrelsen foreslår at skifte navn til “Danish Bio – Dansk Biotek” med binavnet “Foreningen af Bioteknologiske Industrier i Danmark”, fremgår det af mødeindkaldelsen. 

Dansk Biotek er stiftet i 1987 og har i dag mere end 100 medlemmer.

Kilde: Medwatch

Annonce

Årsrapport: EMA anbefalede 92 lægemidler i 2021

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) fremkom i 2021 med 92 nye anbefalinger til lægemidler for mennesker. 

Det fremgår af EMA’s årsrapport for 2021.

54 af de godkendte lægemidler bærer desuden på en ny og aktiv ingrediens, som ikke tidligere har været autoriseret i EU og det er ny rekord. 

I 2020, som i forvejen var et rekordår for agenturet på området, godkendte EMA til sammenligning 38 pct. færre lægemidler, der indeholdte en ny aktiv substans, der ikke tidligere har været autoriseret i EU. 

Kilde: EMA

Pfizer i nyt samarbejde med Valneva

Pfizer køber 8,1 pct. af aktierne i vaccineselskabet Valneva for 90.5 mio. euro i en aftale, der har til hensigt at understøtte udviklingen af de to selskabers fælles borrelia-vaccinekandidat VLA15.

Det fremgår af en fælles pressemeddelelse fra de to selskaber.

Den nye aftale indeholder opdaterede passager, der betyder, at Valneva fremadrettet vil stå for 40 pct. af udviklingsomkostningerne til VLA15, mens Pfizer vil betale trinvise royalties i størrelsesordenen 14 til 22 pct. og ved opnåelse af en række milepæle. 

VLA15 er tilkendt fast-track status af FDA og ventes at tage hul på sit fase 3-studie i tredje kvartal af 2022. Hvert år inficeres ca. 600.000 mennesker i Nordamerika og Europa med borrelia. 

Kilde: Pfizer

Det fysiske fremmøde var den ­største oplevelse på årets ADA

Forskningsleder Peter Rossing var på ADA, hvor der ikke blev præsenteret data fra mange kæmpe studier, men hvor fællesskabet igen var i fokus efter to års fravær under pandemien. Der blev også præsenteret spændende forskningsresultater og bekymrende data, der tyder på et kæmpe behandlingsgab i brugen af effektive lægemidler.