Annonce

Nye data bekræfter effekten af Roches Evrysdi mod SMA

Langsigtede data for effekt og sikkerhed viser, at behandlingen mod spinal muskelatrofi (SMA) giver mere langvarig forbedring på patienternes motorik uden flere bivirkninger. Det skriver Roche.

Ifølge firmaet viser deres studier SUNFISH og RAINBOWFISH, at behandlingen fortsat er effektiv efter tre år. Resultaterne viser enten forbedret motorik eller stabilisering.

Specifikt viser resultaterne fra RAINBOWFISH, at størstedelen af de spædbørn, der har modtaget behandlingen, kunne stå og gå som raske børn.

Kilde: Roche

SSI bekræfter: Kombinationen ‘deltakron’ er også i Danmark

SSI oplyser, at hybriden mellem delta og omikron også er til stede i Danmark. Det skriver B.T.

»SSI er bekendt med rekombinanten, der nævnes i artiklen fra Sky News, og kan bekræfte, at den også ses i Danmark. Den vurderes dog indtil videre ikke at være bekymrende og er kun set blandt et lille antal af de sekventerede prøver, men den overvåges fortsat nøje,« skriver SSI i et svar ifølge mediet.

Ligesom SSI mener franske forskere indtil videre ikke, at der er grund til bekymring i forhold til den nye variant.

Kilde: B.T.

Annonce

Pfizer og BioNTech anmoder om FDA-godkendelse til et fjerde stik hos ældre

De to firmaer Pfizer og BioNTech mener, at er der belæg for at give et fjerde stik, altså det andet booster-stik, til ældre og har derfor anmodet FDA om godkendelse. Det skriver Pfizer.

På baggrund af real world-data fra Israel konkluderer firmaerne, at vaccinerede havde dobbelt så god beskyttelse mod at blive smittet, og at risikoen for alvorlig sygdom var fire gange så lav.

Firmaerne anmoder om en såkaldt nødautorisation, så myndighederne kan give vaccinen til ældre over 65.

Kilde: Pfizer

Boehringer Ingelheim og Lillys stopper Jardiance-studie mod nyresygdom før tid

SGLT-2-hæmmeren Jardiance har vist sig så effektiv som behandling til patienter med kronisk nyresygdom, at Boehringer Ingelheim og Eli Lilly stopper videre undersøgelser af midlet i den setting. Det skriver Boehringer Ingelheim.

Firmaerne har afprøvet midlet i fase 3-studiet EMPA-KIDNEY på mere end 6.600 patienter både med og uden diabetes.

Firmaerne løfter endnu ikke sløret for de konkrete resultater, som ventes præsenteret senere i år.

Kilde: Boehringer Ingelheim

Flere job