Annonce

Storsalg af Dupixent får Sanofi til at opjustere forventninger

Sanofi øger væksten i tredje kvartal, hvor et stærkt stigende salg fra deres succesfulde antistofbehandling Dupixent trækker det store læs. Det skriver Sanofi.

Det betyder, at firmaet opjusterer sine forventninger for året og forventer derfor nu en indtjening pr. aktie (EPS) på 14 pct.

Det franske firmas kvartalsregnskab viser, at salget af Dipixent stiger med knap 55 pct. i kvartalet.

Vaccinesalget stiger samtidig med 16,5 pct., og for influenza- og meningitisvaccinerne tangerer salget rekord på kvartalbasis.

Kilde: Sanofi

Medicinrådet kan snart lave betingede anbefalinger

Medicinrådet kan anbefale nye lægemidler betinget i en given tidsperiode fra 1. januar 2022. Det skriver Medicinrådet.

Fra årsskiftet kan Medicinrådet anbefale lægemidler i en tidsbegrænset periode, mens lægemiddelfirmaet indsamler yderligere data for lægemidlets effekt, sikkerhed og eventuelle omkostninger.

Når dataindsamlingsperioden er slut, vil Medicinrådet følge op på anbefalingen for at vurdere, om der er grundlag for at anbefale lægemidlet som mulig standardbehandling.

Det er Danske Regioners bestyrelse, der har taget initiativ og besluttet, at Medicinrådet fra 1. januar 2022 kan udarbejde betingede anbefalinger.

Kilde: Medicinrådet

Annonce

En million danskere vaccineret mod influenza

Mere end en million danskere har fået et stik med en influenzavaccine forud for den kommende sæson. Det skriver Medwatch.

Dermed er Danmark stadig i god tid, da tests ifølge SSI bekræfter, at sæsonen endnu ikke er begyndt. Ifølge SSI blev der i sidste uge registreret 15 tilfælde baseret på 5.122 tests.

SSI har i år været på storindkøb hos leverandørerne Sanofi og Viatris, hvor de har indkøbt 2,5 mio. doser. Sidste år talte antallet 1,6 mio. doser.

Kilde: Medwatch

Novavax ansøger om markedsføringsgodkendelse i Storbritannien

Novavax søger om godkendelse til deres vaccine mod COVID-19 i Storbritannien. Det skriver Novavax.

Dermed er det potentielt den første proteinbaserede COVID-19-vaccine i Storbritannien. I Danmark venter man endnu på EMA’s vurdering af vaccinens effekt og sikkerhed.

Ansøgningen er baseret på et fase 3-studie med 15.000 britiske forsøgspersoner. Her viste resultaterne en effekt på 96,4 pct. mod den originale variant.

Kilde: Novavax

Flere job