Thomas Senderovitz i front for nødhjælpsarbejde for ukrainske flygtninge

Mens Rusland fortsætter sin invasion i Ukraine, forsøger flere danske læger at hjælpe, hvor de kan. Heriblandt Thomas Senderovitz, læge og tidligere direktør for Lægemiddelstyrelsen, der på få dage har etableret AidUkraineDenmark, og ledende overlæge Ulf Hørlyk, der arbejder på at organisere dansk hjælp til syge og sårede fra Ukraine.

Annonce

Briterne investerer milliardbeløb i life science

Storbritannien skyder ca. 2,3 mia. kr. i forskning, udvikling og fremstilling af nye lægemidler, enheder og diagnostik. Det skriver Medwatch.

Den britiske regering annoncerede saltvandsindsprøjtningen i går i en pressemeddelelse, hvor ca. 1,8 mia. kr. går til sundhedsforskning i diagnostik og behandling, mens de resterende midler skal gå til en udvidelse af lægemiddelproduktion i Storbritannien.

Beslutningen er en del af den britiske regerings tiltag kaldet ‘levelling up’, der skal skabe vækst på tværs af sektorer.

Kilde: Medwatch

Mærsk alarmerer om forsinket fragt på medicin

A.P. Møller – Mærsk forventer forsinkelser på leveringer af medicin, fødevarer og humanitære forsyninger. Det skriver Medwatch.

Shipping-konglomeratet oplyste tidligere på ugen, at det ikke længere vil operere med fragt til eller fra Rusland både på land og til søs som følge af Ruslands invasion af Ukraine.

Medicin og fødevarer er dog ikke omfattet, men da sanktioner på andre varer resulterer i en øget og tidskrævende toldkontrol, advarer selskabet nu om forsinkelser på alle forsendelser.

Kilde: Medwatch

Pfizers RSV-vaccine til gravide opnår fast track-status hos FDA

FDA tildeler Pfizers RSV-vaccine til gravide fast track-ordningen Breakthrough Therapy Designation. Det skriver Pfizer.

Vaccinen skal forhindre sygdom i de nedre luftveje hos spædbørn op til seks måneder gennem en vaccine til gravide, som giver deres antistoffer videre til fostret.

FDA’s beslutning hviler på firmaets resultater fra fase 2-studiet RSVpreF, der afprøvede vaccinen på sunde gravide i alderen 18-49 år. De blev vaccineret mellem uge 28 og 36 af deres graviditet.

Kilde: Pfizer

Roche vil sende 150.000 pakker antibiotikum til Ukraine

Det schweiziske firma Roche har besluttet at donere 150.000 pakker af firmaets antibiotikum Rocephin. Det skriver Roche i en pressemeddelelse.

Roche fordømmer krigen i Ukraine.

Donationerne bliver leveret til Ukraine hurtigst muligt trods de logistiske besværligheder som følge af bl.a. brudte forsyningskæder pga. krigen for at imødekomme efterspørgslen på medicin.

Kilde: Roche

Annonce