Tarmhormon viser lovende takter i første kliniske forsøg

De første resultater fra humane forsøg med tarmhormonet LEAP2 ser lovende ud. Danske forskere viser, at tarmhormonet sænker appetitten og sænker blodsukkeret efter et måltid. Der er potentiale for at udvikle et fedmemiddel på baggrund af LEAP2, siger forsker.

Annonce

Steffen Thirstrup bliver medicinsk chef i EMA

Danske Steffen Thirstrup er blevet udpeget som medicinsk chef i EMA. Det skriver EMA i en nyhed på sin hjemmeside.

Dermed skal den tidligere chef i Lægemiddelstyrelsen og Sundhedsstyrelsen stå for det videnskabelige lederskab i EMA.

Steffen Thirstrup kommer fra en stilling som bestyrelsesformand i det farmaceutiske konsulentbureau NDA Group, hvor han indledte sin tid i firmaet som medicinsk rådgiver.

Kilde: EMA

Guselkumab viser effekt efter to års behandling mod psoriasisgigt 

Janssen præsenterer nye data fra firmaets fase 3-forsøg, hvor firmaets præparat guselkumab mod psoriasisgigt viste effekt efter to års behandling. Det skriver Janssen i en pressemeddelelse.

Guselkumab, der er markedsført som Tremfya, er et biologisk lægemiddel. Det er et såkaldt humane antistof, der hæmmer IL-23-receptoren.

Behandlingen, som firmaet udråber som first in class, viste effekt på led, hud, rygsmerter og sygdomsalvorlighed. Som følge af det viste behandlingen en forbedret livskvalitet hos patienterne.

Kilde: Janssen

Annonce

Bristol Myers Squibbs lupus-tablet viser gode takter i fase 2

BMS præsenterer positive resultater fra sit PAISLEY fase 2-forsøg, hvor firmaet har afprøvet sin tablet mod lupus (SLE). Det skriver firmaet i en pressemeddelelse.

SLE står for systemic lupus erythematosus, og tabletten er en såkaldt TYK-2-hæmmer og blev afprøvet over for placebo hos patienter med svær til moderat sygdom.

Studiet nåede sit primære endepunkt, som måler sygdomsaktivitet efter 32 ugers behandling, samtidig med at behandlingen viste sig sikker, og derfor lægges der nu op til fase 3-forsøg.

Kilde: Bristol Myers Squibb

Flere job