Annonce

Verdenssundhedsorganisationen anbefalinger GSK’s malariavaccine

WHO anbefaler i dag GSK’s malariavaccine Mosquirix til afrikanske børn boende syd for Sahara og i andre regioner med moderat til høj forekomst af Plasmodium falciparum-malaria. Det skriver WHO.

Anbefalingen er baseret på resultater fra pilotprogrammer i Ghana, Kenya og Malawi, hvor mere end 800.000 børn er blevet vaccineret.

Malaria er en af de største årsager til alvorlig sygdom og død hos børn i Afrika. Mere end 260.000 børn under fem år dør af malaria i denne region årligt.

Kilde: WHO

Antibiotikaforbruget falder fortsat i Danmark

For syvende år i træk er antibiotikaforbruget til mennesker i Danmark faldet. Det fremgår af den årlige DANMAP-rapport.

SSI og DTU Fødevareinstituttet står bag DANMAP.

De nye tal for 2020 viser, at det samlede forbrug af antibiotika i Danmark var på 14,71 definerede daglige doser pr. 1.000 indbyggere pr. dag (DID). På 10 år er forbruget faldet med 22 procent. Sammenlignet med 2019 er tallet faldet med 7 procent.

Kilde: DANMAP-rapport

Annonce

Sanofi har gode resultater fra kombination af influenza- og COVID-vaccine

Det franske firma Sanofi oplyser i dag, at det har positive resultater fra indledende undersøgelser af en kombination af firmaets 4-valente højdosis influenzavaccine Fluzone og Moderna COVID-vaccine. Det skriver Sanofi.

Resultaterne fra undersøgelsen af 600 forsøgspersoner viser, at når de to vacciner bliver givet samtidig, er der tilsvarende effekt og sikkerhedsprofil sammenlignet med, når de bliver givet separat.

Kilde: Sanofi

SST vil ikke længere tilbyde Modernas COVID-vaccine til børn og unge

Sundhedsstyrelsen vil ud fra et forsigtighedsprincip fremover kun invitere børn og unge til at modtage Pfizer/BioNTechs COVID-vaccine. Det skriver Sundhedsstyrelsen

Ifølge Sundhedsstyrelsen skyldes det, at der eksisterer den største mængde data fra brugen til børn og unge fra især USA og Israel.

Sundhedsstyrelsen henviser også til resultater fra et nordisk, ikke publiceret studie, hvor der bliver rejst mistanke om øget risiko for hjertebetændelse ved vaccination med Moderna, selvom antallet af hjertebetændelsestilfælde fortsat er meget lavt.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Flere job