Annonce

SSTs anbefaling har ført til underdosering med COVID-19-vaccine

Tre millioner danskere er blevet underdoseret med Pfizer/BioNTechs vaccine mod COVID-19.

Det skriver DR.

Da vaccinen var en mangelvare anbefalede Sundhedsstyrelsen i løbet af COVID-19-pandemien at trække en ekstra dosis op af hætteglasene med en ny metode.

Det betyder dog, at tre millioner danskere har fået ti pct. for lidt vaccine injiceret.

Kilde: DR

EMA anbefaler ​​Adtralza til unge

Eksperkomitéen CHMP anbefaler at udvide indikationen af Leo Pharmas IL-13-hæmmer ​​Adtralza (tralokinumab), så den også inkluderer unge fra 12 til 17 år med moderat til svær eksem.

Det skriver Medwatch.

CHMP udvider indikationen på baggrund af Leo Pharmas fase 3-forsøg ECZTRA 6, hvor Adtralza blev afprøvet på lidt over 300 unge i 52 uger.

Kilde: Medwatch

Annonce

EU godkender ny behandling mod udbredt øjensygdom

EU-kommissionen godkender Roches antistof Vabysmo (faricimab) mod øjensygdommen våd AMD.

Det skriver Roche.

Neovaskulær eller ‘våd’ aldersrelateret makuladegeneration (nAMD) er en af de førende årsager til synstab på verdensplan og påvirker mere end 40 millioner mennesker.

Vabysmo, der skal injiceres direkte i øjet, er godkendt på baggrund af Roches fire fase 3-forsøg, der i alt inkluderer 3.220 patienter.

Kilde: Roche

Positive udtalelser fra CHMP om AbbVies middel mod Crohns sygdom

CHMP anbefaler AbbVies ​​Skyrizi (risankizumab) til behandling af voksne med moderat til svær aktiv Crohns sygdom, som har haft utilstrækkelig respons, mistet respons eller har udvist intolerance over for konventionel eller biologisk behandling.

Det skriver AbbVie.

AbbVies ansøgning om godkendelse af risankizumab mod Crohns sygdom er understøttet af data fra tre kliniske fase 3-studier.

Hvis risankizumab godkendes af EU-Kommissionen, vil det være den første specifikke IL-23-hæmmer til behandling af Crohns sygdom i EU. Afgørelsen forventes at komme i fjerde kvartal af 2022.

Kilde: AbbVie

Lif: Glem ikke værdien af sundhed i valgkampen

En sund befolkning er afgørende for en sund dansk økonomi, og ved hjælp af beregningsmodeller er det nu muligt at sætte konkrete tal på de dynamiske effekter ved investering i sundhedsfremmende indsatser. De beregninger kan vise, hvor vigtigt det er for samfundsøkonomien at investere i sundhed, skriver koncernchefen i Lif, Ida Sofie Jensen.