Sundhedsordførere giver lovforslag med medicinlagre lunken modtagelse

Flere sundhedsordførere forholdt sig afventende under førstebehandlingen af et nyt lovforslag, som vil indføre medicinlagre. Det er positivt, mener Anton Pottegård, klinisk farmaceut og professor ved SDU, som bl.a. frygter, at lovforslaget vil forringe det danske medicinmarked.

Annonce

Pfizer henter ny topchef for innovation og strategi fra finanssektoren

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer har ansat Andrew Baum som ny direktør for strategi og innovation. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Andrew Baum, som begynder i sin nye stilling 3. juni, bliver hentet fra den globale investeringsbank Citi, hvor han var leder for global sundhed og aktieanalyse. Han afløser Aamir Malik, som er blevet kommerciel direktør med ansvar for USA.

Kilde: Pfizer

Lovændring giver nye muligheder for at udlevere medicin fra udlandet

Hvis der er forsyningsproblemer, er der nu kommet nye muligheder for at udlevere medicin fra udlandet. Det er sket, efter at en lovændring trådte i kraft 1. januar i år. Det skriver Lægemiddelstyrelsen i en nyhed.

Det betyder, at Lægemiddelstyrelsen under særlige omstændigheder kan give grønt lys til, at der bliver udleveret lægemidler, som f.eks. ikke markedsføres i Danmark. Styrelsen har nu oprettet to nye hjemmesider, hvor der bl.a. er overblik til medicinalvirksomheder over udenlandske alternativer i tilfælde af forsyningssvigt.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

FDA varsom i vurdering af behandling baseret på MDMA

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed, FDA, er varsom i sin vurdering af den første behandling til PTSD assisteret af MDMA og vil indkalde et panel af eksperter. Det skriver Financial Times, som har talt med to kilder tæt på sagen.

FDA’s rådgivende komité har planlagt at skulle vurdere behandlingen næste måned. Det er selskabet Lykos Therapeutics, som står bag MDMA-behandlingen, der kombineres med psykoterapi til personer med PTSD.

Kilde: Financial Times

Forskere bliver klogere på risikogen for Alzheimers

Hvis en person har to kopier af et bestemt gen kaldet APOE4, kommer han eller hun næsten med garanti til at udvikle demensygdommen Alzheimers. Det viser et nyt studie, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forskerne har undersøgt mere end 3.000 hjerner samt data fra mere end 10.000 personer fra 3 forskellige lande. Resultaterne er publiceret i Nature Medicine.

Kilde: Reuters

Annonce

Ny lov vil styrke apotekernes rolle i sundhedssektoren

En ny apotekerlov forventes vedtaget i denne måned. Med den får landets apoteker bedre muligheder for at løse nye opgaver og aflaste andre dele af sundhedssektoren, som er under pres. Men den lægger også op til en risiko for skæv omfordeling, skriver Jesper Gulev Larsen, formand for Danmarks Apotekerforening.

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job