Annonce

Replik til Lars Møller: Egenomsorg frem for generel vaccination er vigtig Covid-læring

At den danske topchef for måske verdens største vaccineproducent forsøger at sælge industriens produkter som et forebyggelsestiltag er næppe overraskende. Men netop her springer kæden af. Vi kan og skal ikke generelt vaccinere børn mod sygdomme alene af hensyn til andres velbefindende. Børn skal vaccineres, hvis det gavner deres eget helbred, skriver Mia Gall Grandahl, overlæge i psykiatri og formand for Den Lægefaglige Tænketank, ATLAS, i en replik til Phizer-direktør Lars Møller.

GSK-medarbejdere strejker i Storbritannien for første gang

Produktionsmedarbejdere på GSK’s faciliteter i Montrose, Skotland, er gået i gang med at strejke. Det skriver Fierce Pharma. Strejkerne er planlagt til at påvirke seks af GSK’s faciliteter og kommer til at vare indtil slutningen af maj.

Det er første gang nogensinde, at organiserede GSK-medarbejdere i Storbritannien har stemt for og er gået videre med omfattende strejker. Strejkerne blev sat i værk, efter at det mislykkedes GSK og medarbejdernes fagforening at nå til enighed om lønforhøjelser.

Kilde: Fierce Pharma

Annonce

Johnson & Johnson indgår samarbejde med Cellular Biomedicine

Janssen Biotech, der hører under Johnson & Johnson, har indgået et samarbejde med Cellular Biomedicine (CBMG). Janssen betaler 245 mio. dollars som en del af aftalen. Det skriver First Word Pharma.

De to virksomheder skal udvikle CD20-målrettede autologe CAR-T-celleterapier. Det er til at behandle maligniteter i B-celler. Med aftalen giver CBMG Janssen en global licens til at udvikle og kommercialisere CAR-T-aktiver. Licensen giver dog ikke adgang til Kina og en række andre områder, hvor virksomhederne skal forhandle en lokal aftale for markedsførelse.

Kilde: First Word Pharma

Pfizer skifter fokus til aktionærafkast efter fald i omsætning

Den amerikanske medicinalvirksomhed Pfizer vil fokusere på at booste sit aktionærafkast. Skiftet kommer efter et skarpt fald i Pfizers omsætning i første kvartal af 2023.

Det skriver Financiel Times. Faldet skyldes et dalende salg af medicinalvirksomhedens vaccine mod COVID-19. I de første tre måneder af året er Pfizers omsætning faldet med 29 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Kilde: Financiel Times

PARP-hæmmere vinder frem i behandlingen af prostatakræft

Patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer kan med fordel behandles med en PARP-hæmmer. Nyt studie bekræfter, at PARP-hæmmeren rucaparib forlænger tiden til sygdomsprogression hos patienter med kastrationsresistent prostatakræft og BRCA-mutationer, men ikke hos patienter med ATM-mutation. PARP-hæmmere skal måske længere frem i behandlingsrækkefølgen, men vi skal vide, hvad det skal kombineres med, siger forsker.

Flere job