Annonce

Lægemiddelindustrien eksporterede for 136 mia. kr. i 2021

2021 var endnu et særdeles indbringende år for den danske pharmaindustri. Nye tal fra Lægemiddelindustriforeningen, Lif, viser, at eksporten sidste år landede på 136 mia. kr., hvilket er på højde med rekordåret 2020. Det skriver Lif.

Med et lille fald på blot 0,7 mio. kr. i forhold til 2020, må tiden vise, om udviklingen har nået et toppunkt for nu.

Lif forklarer selv rekordåret med, at eksporten var exceptionel på grund af den verdensomspændende pandemi.

I 2021 tegnede eksporten af lægemidler sig for 17,3 procent af den samlede danske vareeksport, mens den i 2007 tegnede sig for 7,2 procent. 

Kilde: Lif

Sanofi ansøger om Dupixent til eksemramte spædbørn

FDA har godkendt Sanofis ansøgning om Dupixent som behandling mod moderat til svær atopisk dermatitis hos spædbørn ned til seks-måneders alderen. Det skriver Sanofi.

Hvis USA’s lægemiddelagentur godkender det franske firmas behandling til patientgruppen, vil det være det første biologiske lægemiddel godkendt som behandling af moderat til svær eksem. 

Behandlingen skal gives efter forsøg med topiske behandlinger eller i tilfælde, hvor det ikke kan anbefales.

Kilde: Sanofi

Annonce

AstraZeneca i voldsom vækst efter udvikling af COVID-vaccine

AstraZeneca øgede omsætningen i 2021 med hele 41 pct. til 243 mia. kroner. Væksten blev særligt båret frem af firmaets COVID-19-vaccine, der stod for 15 procentpoint af væksten. Det skriver AstraZeneca.

Det svensk-britiske firma oplyser desuden, at det har tocifret vækst i samtlige strategiske fokusområder, og med godkendelsen af COVID-19-behandlingen Evusheld samt astmamedicinen Tezspire forudser firmaet også tocifret vækst i indeværende år.

AstraZeneca kan desuden prale af intet mindre end 13 blockbustere i porteføljen, hvor kræftbehandlingen Tagrisso i 2021 løber med prisen som den bedst sælgende med en indtjening på mere end 32,5 mia. kr.

Kilde: AstraZeneca

Sundhedsstyrelsen vil gøre Tramadol til ulovligt euforiserende stof

Sundhedsstyrelsen indstiller, at tramadol, der først blev udviklet og markedsført af tyske Grünenthal, klassificeres som et euforiserende stof. Det skriver Sundhedsstyrelsen i et høringsbrev.

Styrelsen ser med bekymring på stigende illegalt misbrug og stigende illegal import. 

Lovlig brug af lægemidler indeholdende tramadol i medicinsk øjemed i Danmark vil kunne fortsætte som hidtil uanset optagelsen af stoffet på bekendtgørelsen. 

Kilde: Sundhedsstyrelsen