Annonce

Gileads antivirale behandling mod COVID-19 godkendt til børn

FDA godkender Gileads Veklury som behandling mod COVID-19 hos børn under 12 år. Det skriver det amerikanske firma i en pressemeddelelse.

Ifølge firmaet er Veklury dermed den første behandling godkendt til patientgruppen. Gilead skriver i pressemeddelelsen, at godkendelse er baseret på firmaets kombinerede fase 2- og 3-forsøg.

Behandlingen kan gives til børn ældre end 28 dage, og som vejer mere end tre kilo. Desuden skal barnet enten være indlagt eller i høj risiko for udvikling af COVID-19-symptomer.

Behandlingen er i EMA endnu ikke godkendt til behandling af børn, men kun patienter over 12 år.

Kilde: Gilead

Vaccinationsprogrammet mod COVID-19 lukker og slukker

COVID-19-epidemien er vendt, og derfor afslutter Sundhedsstyrelsen nu den brede vaccinationsindsats. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

Afslutningen skal også ses i lyset af, at vaccinationstilslutningen er høj. Samtidig har mange været smittet, efter at omikron-varianten blev den dominerende. Den samlede immunitet i befolkningen er derfor høj.

Sundhedsstyrelsens vurdering er, at der sandsynligvis bliver behov for at vaccinere mod COVID-19 igen til efteråret.

Derfor er styrelsen allerede gået sammen med aktørerne og myndigheder om at tilrettelægge og planlægge det fremtidige vaccinationstilbud.

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Annonce

Nyt fase 2-studie bekræfter effekten af borrelia-vaccine hos børn

Pfizer og samarbejdspartneren Valneva melder om positive resultater fra deres vaccine mod borrelia hos børn. Det skriver Pfizer i en pressemeddelelse.

På baggrund af resultaterne planlægger de to firmaer at fortsætte med at afprøve midlet i et kommende fase 3-forsøg, hvor midlet skal undersøges på børn over fem år.

Borrelia er en sygdom, som skyldes infektion med bakterien Borrelia burgdorferi, og som overføres til mennesker ved flåtbid.

Infektionen kan i værste fald give smerter i led, hukommelsestab, humørsvingninger, udstrålende nervesmerter, muskellammelser (typisk i ansigtet), søvnforstyrrelser og udslæt på huden.

Kilde: Pfizer

Udgifterne til lægemidler stiger med 2,5 procent

Udgifterne til lægemidler er over de seneste 12 måneder steget med 2,5 procent. I alt har regionerne via Amgros i perioden indkøbt lægemidler for knap 9,4 mia. kr. til de offentlige hospitaler. Det skriver Amgros på sin hjemmeside.

Ifølge Amgros er indkøbet af lægemidler opgjort i definerede døgn doser steget lidt mere end indkøbet opgjort i kroner. Det indikerer, at regionerne har indkøbt lægemidler til gennemsnitligt lavere priser det seneste år i forhold til året før.

Regionernes samlede indkøb af hospitalslægemidler gennem Amgros udgør i første kvartal 2022 knap 1,9 mia. kr., hvilket er en stigning på 0,4 procent i forhold til samme periode sidste år. I første kvartal er der indkøbt lægemidler til gennemsnitligt højere priser end i første kvartal sidste år.

Kilde: Amgros

Vinder af Ph.d. Cup kommer med opsang: »Gør det nu lettere for os at forske«

Den 31-årige læge Amani Meaidi blev i sidste uge kåret som vinder af Ph.d. Cup for sin forskning i behandling af kraftig menstruation. Selvom sejren er sød, kalder den på politiske omprioriteringer, så danske forskere får lettere adgang til sundhedsdata, mener vinderen. Det vil ikke kun gavne lægevidenskaben, men i den grad også patienterne.