Annonce

Amgros ansætter ny direktør 

Anna Skat Nielsen tiltræder som ny direktør i Amgros og 1. marts. Her får hun ansvaret for forretningsudvikling og rådgivning. 

Imfinzi reducerer risikoen for dødsfald

Nye resultater med AstraZenecas immunterapi Imfinzi viser, at behandlingen kommer med en reduceret risiko for at dø af galdevejskræft. Det skriver PharmaTimes.

Resultaterne stammer fra fase 3-studiet Topaz-1, hvor patienter blev behandlet med en kombination af Imfinzi og kemoterapi og sammenlignet med behandling med kun kemoterapi.

Resultater fra fase 3-studiet viser, at behandling med Imfinzi reducerede risikoen for at dø af kræft med 20 pct.

Behandling med Imfinzi reducerede også risikoen for sygdomsprogression med 25 pct.

Kilde: PharmaTimes

Annonce

Fjerde vaccinestik beskytter ikke mod smitte med omikron

Et israelsk studie viser, at et fjerde stik med en COVID-19-vaccine ikke er nok til at beskytte mod smitte med omikron. Det skriver Medscape.

De indledende resultater fra studiet med 274 israelske sundhedsarbejdere viser, at det fjerde stik ganske vist øgede niveauerne af antistoffer i blodet hos forsøgsdeltagerne, men det beskyttede ikke mod at blive smittet med virusvarianten.

Mange af forsøgsdeltagerne blev i forsøget smittet med omikron.

Kilde: Medscape

COVID-19-vacciner er ikke forbundet med graviditetskomplikationer

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har i en stor undersøgelse med data fra 65.000 gravide kvinder ikke fundet nogen sammenhæng mellem at blive vaccineret med en vaccine mod COVID-19 og risikoen for at udvikle graviditetskomplikationer. Det skriver EMA i en pressemeddelelse.

I undersøgelsen har forskere fra EMA gennemgået data fra forskellige stadier af graviditeten og fundet, at vaccinerne ikke er forbundet med øget risiko for graviditetskomplikationer, ufrivillige aborter, for tidlige fødsler eller alvorlige misdannelser hos barnet.

Undersøgelsen viser også, at vaccinerne var forbundet med lavere risiko for hospitalsindlæggelser og dødsfald på grund af COVID-19.

Kilde: EMA

Akutte lungebetændelser danner også biofilm

Ny dansk forskning markerer et paradigmeskifte i forståelsen af forskellen mellem akutte og kroniske lungebetændelser. Forskningsresultat kan bruges til blandt andet at forstå, hvordan man bedst behandler patienter med cystisk fibrose.

Flere job