Stigning i brug af psykofarmaka blandt børn og unge efter pandemien

Børn og unge rapporterede selv, at de oplevede nedsat mental trivsel under pandemien. Nu viser ny forskning, at det også kan ses i forbruget af psykofarmaka og antallet af nye diagnoser med psykiatriske lidelser. Vi skal være opmærksomme på de her børn fremadrettet, siger forsker.

Annonce

Efter Aduhelm-fiasko: Biogen prøver med nyt demensmiddel

Eisai og Biogen anmoder EMA om vurdering af firmaernes nye produkt Leqembi mod tidlig alzheimers.

Det skriver Biogen.

Biogen trak sin ansøgning for Aduhelm i april sidste år, efter CHMP havde gjort det klart, at firmaets data ikke var stærke nok.

Nu forsøger Biogen igen med Eisai med Leqembi bl.a. på baggrund af resultater fra et fase tre-forsøg, som viste, at Leqembi gav en reduktion af klinisk tilbagegang i tidlig alzheimers.

Kilde: Biogen

EMA skal granske Trodelvy til HER2-negativ brystkræft

EMA siger god for Gileads ansøgning for ADC’en Trodelvy til HR+/HER2- metastatisk brystkræft efter endokrin behandling og flere linjers kemoterapi.

Det skriver Gilead.

Ansøgningen er baseret på signifikant og klinisk meningsfuld data for overlevelse og progressionsfri overlevelses i fase tre-forsøget TROPiCS-02.

Studiet nåede det primære endepunkt om progressionsfri overlevelse og det vigtigste sekundære endepunkt for samlet overlevelse.

Kilde: Gilead

Novo sender CagriSema i fase tre

Novo Nordisk vil i et nyt forsøg afprøve ugentlig CagriSema på 4.000 forsøgspersoner.

Det fremgår af Clinical Trials.

Det treårige, randomiserede og placebokontrollerede forsøg skal undersøge CagriSemas effekt på bl.a. hjerteanfald og stroke hos personer, der lever med fedme og hjerte-kar-sygdomme. 

CagriSema, der er en kombination af 2,4 mg cagrililintid og 2,4 mg semaglutid, er blevet beskrevet som en mulig arvtager efter Novo Nordisks semaglutid.

 

Kilde: Clinical Trials

Medicinrådet åbner for opfordringer året rundt

Nu kan man opfordre Medicinrådet til at udarbejde nye behandlingsvejledninger eller opdatere eksisterende vejledninger året rundt.

Det skriver Medicinrådet.

Det blev besluttet på rådsmødet i december. Indtil nu har det ellers kun været muligt en eller to gange om året.

Ændringen skal gøre det muligt at komme med forslag, når der eksempelvis er relevante nye data som bør indgå i en opdatering, fremfor at skulle vente på, at Medicinrådet åbner op for nye forslag.

Kilde: Medicinrådet

Annonce

Flere job