Annonce

Kræftlæger råber Brostrøm op

Kræftlægernes lægefaglige selskab DSKO opfordrer Søren Brostrøm, direktør for Sundhedsstyrelsen, til at stoppe privathospitalet Aros’ brug af AstraZenecas Enhertu til brystkræftpatienter.

Det skriver Onkologisk Tidsskrift.

Medicinrådet afviste i 2021 behandlingen til brystkræftpatienterne, specifikt de HER2-positive efter flere tidligere HER2-målrettede behandlinger.

Ifølge mediet har privathospitalet imidlertid behandlet tre kvinder for en egenbetaling på mellem 815.000 til en mio. kr. årligt.

Kilde: Onkologisk Tidsskrift

Semaglutid-salget på apotekerne steg med 47 pct.

Novo Nordisks semaglutid var det bedst sælgende lægemiddel på apotektet i 2021.

Det skriver Apotekerforeningen.

Produktets omsætning steg med hele 47 pct. og indbragte dermed Novo Nordisks danske forretning 663 mio. sidste år.

Nummer to på listen er BMS’ blodfortyndende Eliquis, der omsatte for 416 mio. kr., mens Bayers og Janssens konkurrence produkt Xarelto trak 406 mio. kr. fra salget på apotekerne.

Kilde: Apotekerforeningen

Peter Drøidal forbliver landechef efter omlægning

Novartis globale reorganisering er nu også trådt i kraft i Danmark, hvor det danske datterselskab slår to afdelinger sammen.

Det skriver Novartis.

Novartis samler sine to enheder, pharma og onkologi, i en enhed under navnet Innovative Medicines, der fokuserer på nye innovative lægemidler inden for Novartis’ fem kerneområder.

Peter Drøidal, formand for Lif og landechef, bibeholder sin post som øverste chef i det danske og islandske foretagende.

 

Kilde: Novartis

Bavarian sikrer overskud på driften

Bavarian Nordics mpox-vaccine sikrede firmaet det første driftsoverskud siden 2017. 

Det skriver Bavarian Nordic.

I går offentliggjorde det danske biotekfirma sine finansielle resultater for hele 2022. Bøgerne viser et driftsresultat (EBITDA) på 329 mio. kr.

Omsætningen endte på 3,2 mia. kr. I begyndelsen af året forventede Bavarian Nordic en omsætning i omegnen af 1,1 til 1,4 mia. kr.

Kilde: Bavarian Nordic

Annonce

Flere job