Annonce

Sygehusapoteker udpeger nyt medlem af Medicinrådet

Farmaceut Christine Dinsen-Andersen er nyt medlem af Medicinrådet. Det skriver Medicinrådet.

Når rådet i dag afholder sit 68. møde, bliver det således med Christine Dinsen-Andersen, chefspecialist hos Sygehusapotekerne i Danmark, som nyt medlem omkring bordet. Hun er udpeget af landets sygehusapoteker.

Christine Dinsen-Andersen er ansat på Region Hovedstadens Apotek i Enhed for Implementering og Rationel lægemiddelanvendelse. Hun overtager pladsen efter sygehusapoteker Lars Nielsen, som er gået på pension.

Kilde:

USA godkender Pfizers og BioNTechs COVID-19-vaccine som booster til børn

De amerikanske sundhedsmyndigheder har udstedt en nødgodkendelse til Pfizer og BioNTechs COVID-19-vaccine, så også børn i alderen 5-11 år kan få et tredje stik. Det skriver Pfizer i en pressemeddelelse.

Godkendelsen bygger på studier, der viser, at vaccinen giver et stærkt immunrespons og en favorabel sikkerhedsprofil, når der vaccineres med en dosis på 10 ug.

Studierne blev udført, mens omikron var den dominerende variant, og med godkendelsen kan amerikanske børn nu få et boosterstik mindst fem måneder efter det andet stik.

Firmaerne oplyser, at 4.500 børn deltog i studierne, hvor vaccinen blev afprøvet som booster.

Kilde: Pfizer

Annonce

Bavarian Nordic skal producere frysetørrede koppevacciner for USA

Det danske biotekfirma Bavarian Nordic skal producere de første doser af koppevaccinen Jynneos i 2023 og 2024, efter at den amerikanske stat har besluttet at udnytte sine første optioner i kontrakten på Jynneos. Det skriver Bavarian Nordic i en fondsbørsmeddelelse.

Bavarian Nordic har samarbejdet med den amerikanske regering siden 2003 om udvikling, produktion og levering af en koppevaccine.

Til dato har selskabet leveret i alt næsten 30 mio. doser af den flydende, frosne udgave, men i 2017 underskrev de amerikanske myndigheder en 10-årig kontrakt med Bavarian Nordic til en værdi af 539 millioner dollars for leverancer af frysetørrede vacciner.

De amerikanske sundhedsmyndigheder var på inspektion på Bavarian Nordics fyldefabrik i Kvistgård i Nordsjælland sidste år med henblik på, at produktionen begynder i 2023.

Kilde: Bavarian Nordic

Dansk biotekdarling på afgrundens rand: Drømmen lever stadig

Historien om Orphazyme er historien om biotek på godt og ondt. Orphazyme blev i 2009 stiftet som et spirende firma med en lovende, men endnu ikke afprøvet teknologi og lægemiddelkandidat. I dag står virksomheden over for et opkøb som formentlig sidste udvej for at få arimoclomol mod den sjældne og arvelige sygdom Niemann-Picks sygdom type C ud til patienterne.