Annonce

Ikke-vaccinerede har 14 gange højere risiko for at dø af COVID-19

Ifølge den amerikanske sundhedsmyndighed CDC, der holder øje med COVID-19 i USA, har ikke-vaccinerede amerikanere 14 gange højere risiko for at dø af COVID-19 sammenlignet med vaccinerede amerikanere. Det skriver Medscape.

CDC rapporterer også, at ikke-vaccinerede har seks gange højere risiko for at teste positive for COVID-19 og ni gange højere risiko for at blive indlagt med COVID-19.

I den seneste uge er gennemsnitligt 92.800 amerikanere testet positive for COVID-19 om dagen, og 5.600 er dagligt blevet indlagt.

Kilde: Medscape

BMS ansøger om godkendelse af middel mod plakpsoriasis i både EU og USA

Bristol Myers Squibb har ansøgt både den amerikanske sundhedsmyndighed FDA og Det Europæiske Lægemiddelagentur EMA om en godkendelse af deres Tyk2-hæmmer deucravactinib som behandling til personer med moderat til alvorlig plakpsoriasis. Det skriver FirstWord Pharma.

Med ansøgningen fra Bristol Myers Squibb følger data fra to fase 3-studier med deucravactinib.

I alt har omkring 1.700 personer deltaget i forsøget, hvor deucravactinib gav bedre resultater end placebo og Amgens Otezla.

Bristol Myers Squibb fortæller, at midlet ikke hæmmer JAK1, JAK2 eller JAK3, der for nylig har været forbundet med flere restriktioner fra FDA.

Kilde: FirstWord Pharma

Annonce

FDA siger nej til middel mod høretab hos børn med kræft

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har endnu en gang vendt tommelfingeren nedad til Fennec Pharmaceuticals forsøg på at lave et middel (Pedmark) til behandling af høretab hos børn med kræft. Det skriver FiercePharma.

Efter en gennemgang af produktionsfaciliteterne har FDA noteret sig, at der har været flere mangler, som dog ikke er blevet udspecificeret.

I august 2020 fik Fennec Pharmaceuticals også et afslag fra FDA.

Pedmark er det eneste middel i biotekselskabets pipeline.

Kilde: Fierce Pharma

Diabetesforeningen er imod ændring i insulintilskud

I sin nye anbefaling mener Medicintilskudsnævnet, at der kan spares i tilskuddet til en række insulintyper. Anbefalingen vækker bekymring hos Diabetesforeningen. Det skriver Diabetesforeningen på sin hjemmeside.

Den nye anbefaling fra Medicintilskudsnævnet lægger op til, at det fremadrettet vil blive dyrere og mere besværligt at få adgang til de mere moderne insulinprodukter.

Det ligner en spareøvelse, mener Diabetesforeningen, men diabetesbehandling er mere end bare et spørgsmål om kroner og ører.

Kilde: Diabetesforeningen

Ét afslag og to opdateringer fra Medicinrådet

Medicinrådet har på deres 62. rådsmøde afvist at anbefale pemigatinib til personer med leverkræft. Rådet har til gengæld opdateret lægemiddelrekommandationerne for behandling med specifikke lægemidler til personer med kronisk migræne.

Flere job