Statiner frikendt for at øge risikoen for hjerneblødning

Et nyt studie frikender statiner for at øge risikoen for første gangs hjerneblødninger. Det ser faktisk ud til, at statiner i stedet er forbundet med en lavere risiko for første gangs hjerneblødning, og det er godt nyt for dem, der har været bekymret omkring brugen af statiner til at sænke kolesteroltallet.

Annonce

Sundhedsdatastyrelsen lancerer ny strategi

Sundhedsdatastyrelsen vil indtage en mere proaktiv rolle, hvor styrelsen sætter sig i spidsen for samarbejdet om sundhedsdata både i Danmark og Europa.

Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Sundhedsdatastyrelsen vil blandt andet intensivere samarbejdet med interessenterne, heriblandt industrien, på området og styrke robusthed og leveranceevnen.

Kilde: Sundhedsdatastyrelsen

Lif vil have flere kvinder i udvalg og bestyrelser

Selvom der er flere kvinder end mænd i dansk pharma, udgør kvinder kun en fraktion af udvalg og bestyrelser, og derfor sætter branchen foreningen nu ind for at øge diversiteten.

Det skriver Lif på sin hjemmeside.

I Lifs udvalg har to tredjedele en mandlig forperson, og i bestyrelsen har sammensætningen siden seneste valg i marts 2022 været en kvinde og syv mænd. 

 

Kilde: Lif

Enhertu anbefalet af Medicinrådet

Efter en hård fødsel lykkedes det AstraZeneca også at få en anbefaling i hus i Danmark til kræftmidlet Enhertu.

Det skriver Medicinrådet på sin hjemmeside.

Midlet var i forvejen anbefalet i flere af Danmarks nabolande til metastatisk HER2-positiv brystkræft, og på baggrund af nye ‘overbevisende’ data lykkedes det også at få anbefalingen i hus i Danmark.

Kilde: Medicinrådet

CHMP anbefaler indikationsudvidelse af Dupixent

CHMP giver grønt lys til, at Sanofis Dupixent også må bruges som behandling mod atopisk eksem hos børn ned til seks måneder.

Det skriver EMA i en meddelelse.

Dermed er Dupixent anbefalet til eksem til hele aldersspektret fra spædbørn til voksne, astma, kronisk bihulebetændelse med næsepolypper og Prurigo Nodularis.

 

Kilde: CHMP

Annonce

Stor dansk kortlægning: Markante skift i medicinsk diabetesbehandling siden 2005

Forskere har kortlagt, hvordan forbruget af medicin til personer med type 2-diabetes har ændret sig fra 2005 og frem til i dag. Der er sket sindssygt meget, og det har helt ændret på den måde, som praktiserende læger og hospitaler skal gå til opgaven med at behandle personer med type 2-diabetes, siger forskere.

Flere job