Annonce

Kapitalfonde vil købe Sandoz for 165 mia. kr.

Kapitalfondene Blackstone og Carlyle Group drøfter i øjeblikket et fælles bud på den schweiziske medicinalgigant Novartis’ kopimedicindivision Sandoz på op til 165 mia. kr. Det skriver Medwatch.

På grund af COVID-19 har Sandoz været presset på sin forretning, især på efterspørgslen på midler mod hoste og influenza.

Skulle handlen gå igennem, vil det i så fald blive den største opkøbsaftale nogensinde.

Kilde: Medwatch

Pfizer vil have COVID-19-vaccine godkendt til børn ned til seks måneder

Det amerikanske medicinalselskab Pfizer og dets tyske partner BioNTech er begyndt processen vedrørende en amerikansk godkendelse af selskabernes fælles coronavaccine til brug til børn i alderen fra seks måneder til fire år. Det skriver Medwatch.

Vaccinen fra Pfizer og BioNTech er i USA godkendt til børn fra seks år og opefter, men tidlige data for beskyttelse mod COVID-19 for yngre børn har været blandede.

Derfor har det været ventet, at de to selskaber først ville indsamle flere data, før de påbegyndte ansøgningsprocessen.

Kilde: Medwatch

Annonce

FDA godkender længere tid mellem doser af HIV-middel

Den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har godkendt længere dosis-interval mellem doserne med HIV-midlet Cabenuva. Det skriver FirstWord Pharma.

Med den nye godkendelse kan Cabenuva doseres hver anden måned frem for hver måned i indikationen til voksne, der ikke har oplevet problemer med sygdomskontrol ved dosering hver måned.

Cabenuva er et stort skridt fremad for mange personer med HIV, der førhen har taget piller dagligt for at holde sygdommen nede, men nu kan nøjes med at blive behandlet med seks stik om året.

Den udvidede godkendelse af midlet er baseret på data fra et klinisk fase 3-forsøg med 1.045 voksne med HIV. Her viste det sig, at dosering hver anden måned gav lige så god sygdomskontrol som dosering hver måned.

Kilde: FirstWord Pharma

CHMP anbefaler at udvide indikationen for Ayvakyt

CHMP under Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) anbefaler en godkendelse af Ayvakyt til behandling af voksne med fremskreden systemisk mastocytose. Det skriver PharmaTimes.

Fremskreden systemisk mastocytose er en invaliderende sygdom, der er drevet af KIT D816V-mutationer, som Ayvakyt netop er målrettet.

Anbefalingen fra CHMP er nu videresendt til EU-Kommissionen, som formentlig i april vil komme med en endelig afgørelse over lægemidlet.

Kilde: PharmaTimes

Flere job