Annonce

Dele af lægemiddelberedskabet forventes ikke forlænget

Den midlertidige praksis hvor alle lægemiddelpakninger medtages i Medicinpriser forventes ikke forlænget. Det skriver Lægemiddelstyrelsen på sin hjemmeside. 

»Det er forventningen, at ved udløbet af den nuværende midlertidige praksisændring, som gælder til og med prisperioden, der træder i kraft den 18. oktober 2021, så vil praksis igen være normal på medicinprisområdet,« skriver Lægemiddelstyrelsen.

Sundhedsminister Magnus Heunicke har tidligere besluttet at fortsætte den delvise aktivering af lægemiddelberedskabet i perioden 30. juni til 31. oktober 2021.

Der pågår på nuværende tidspunkt vurderinger af, i hvilket omfang den delvise aktivering af lægemiddelberedskabet skal forlænges yderligere.

Kilde: Lægemiddelstyrelsen

Lundbeck køber sydkoreansk lægemiddelkandidat

Lundbeck har sikret sig de globale rettigheder til den tidlige lægemiddelkandidat APB-A1 ​​fra det sydkoreanske selskab AprilBio.

Der er tale om en antistofbaseret behandling, og aftalen betyder, at Lundbeck udvider sin portefølje og er i stand til at iværksætte kliniske aktiviteter målrettet neuroimmunologiske lidelser. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse

Handlen kan løbe op i 2,8 mia. kr. i form af milepælsbetalinger, men det danske selskab er i henhold til aftalen blot forpligtet til at lægge 100 mio. kr. indtil videre.

Kilde: Lundbeck

Annonce

Apotekerne rundede 125.000 influenzastik på en uge

Fra 1. til 9. oktober har landets apoteker influenzavaccineret 125.000 borgere.

Til sammenligning influenzavaccinerede apotekerne sidste år 250.000 personer i hele vaccinationssæsonen.

De første tre uger er vaccinationen gratis og rettet mod personer i risikogrupperne – det vil sige personer over 65 år, førtidspensionister, gravide i andet og tredje trimester og personer med kroniske sygdomme såsom astma, KOL, hjerte-kar-sygdomme og diabetes. Også sundheds- og plejepersonale med tæt kontakt til sårbare borgere kan få vaccinen nu.

Fra den 22. oktober udvides tilbuddet om vaccination til alle andre, der ønsker at være beskyttet op til influenzasæsonen.

Kilde: Apotekerforeningen

Sundhedsøkonom: AMR kan blive en større krise end finanskrisen

Sundhedsøkonom Lars Holger Ehlers har regnet sig frem til, at antimikrobiel resistens vil koste det danske sundhedsvæsen helt op til 27 mia. kr. i 2030. Men hvis vi investerer i bekæmpelse af AMR allerede nu, vil det være en investeringscase med særdeles gode afkast, mener han.

Flere job