Annonce

Medicinalgiganter frifundet i søgsmål om milliarder

En dommer fra Californien har frifundet Teva, J&J, AbbVie, Allergan og Endo International i et stort søgsmål om firmaernes rolle i den amerikanske opioidkrise. Det skriver Yahoo Finance.

Over 500.000 amerikanere er i løbet af de seneste to årtier døde af en opioidoverdose.

Søgsmålet var på hele 50 mia. dollar og er bare ét af flere end 3.300 søgsmål på tværs af stater i USA.

Finansmarkederne sukkede lettet efter nyheden og sendte de forskellige aktier op i kurs.

Kilde: Yahoo Finance

Positive resultater med Lundbecks migrænemiddel

Lundbeck har fremlagt positive data fra et klinisk fase 3-studie med Vyepti som behandling til personer med migræne, hvor to til fire tidligere behandlinger har fejlet. Det skriver Lundbeck i en pressemeddelelse.

Resultatet af studiet viser blandt andet, at behandling med Vyepti reducerede det månedlige antal af dage med migræne med mere end 50 pct. over 12 ugers behandling.

Antallet af migrænedage blev reduceret med 4,8 og 5,3 dage ved behandling med hhv. 100 mg Vyepti og 300 mg Vyepti. Placebo reducerede antallet af migrænedage med 2,1 dag.

892 personer med migræne deltog i studiet.

Kilde: Lundbeck

Annonce

Det globale vaccinesalg stiger voldsomt

I første halvdel af 2021 blev der globalt solgt vacciner for 42,5 mia. dollar. Det er en stigning på 40 pct. fra de ‘blot’ 30,5 mia. dollar, der blev solgt vacciner for i hele 2020. Det skriver PharmaTimes.

Ikke overraskende skyldes det høje tal salget af COVID-19-vacciner. Godt 28 mio. mennesker bliver på verdensplan dagligt vaccineret mod coronavirus.

Belgien er det land i verden, der producerer flest vacciner, hvilket skyldes, at Pfizer har faciliteter til at lave COVID-19-vacciner i landet. I 2021 er kapaciteten på Pfizers fabrik vokset fra 400 mio. doser til 1,3 mia. doser om året.

Pfizer står også for den største indtjening, når det gælder vacciner. Firmaet skovlede hele 11,3 mia. dollar ind på vaccinesalg i første halvdel af 2021.

 

Kilde: PharmaTimes

Første land i verden godkender Novavax-vaccine

Indonesien har som det første land i verden godkendt Novavax’ COVID-19-vaccine. Det skriver PharmaTimes.

Vaccinen bliver produceret i Indien og bliver i Indonesien markedsført som Covovax.

Novavax har ligeledes søgt om godkendelse af vaccinen i Storbritannien, EU, Canada, Australien samt hos verdenssundhedsorganisationen WHO.

Stanley C. Erck, der er direktør i Novovax, forventer, at flere lande snart vil følge trop og godkende vaccinen.

Kilde: PharmaTimes