Kære læser
Dagens Pharma går på juleferie i dag, og dette er derfor årets sidste nyhedsbrev. Vi er tilbage som normalt mandag i uge to. Mange tak for i år og glædelig jul og godt nytår.

Skal 2024 starte på en helt ny måde? En selvhjælpsguide til iværksættere

Måske brænder du for at skabe et stort firma og blive rig, måske ønsker du dig mere fritid til ungerne eller din store interesse for kitesurfing, måske er du bare faldet over en fremragende ide, som du gerne vil vide, om kan bære? Vi slutter året af med en selvhjælpsguide til at springe ud i 2024 som iværksætter.

Annonce

FDA godkender svensk behandling til sjælden nyresygdom

Den amerikanske fødevare- og lægemiddelmyndighed FDA har godkendt en behandling til at behandle den sjældne nyresygdom IgA-nefropati. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Det er det svenske selskab Calliditas Therapeutics, som står bag behandlingen, der bliver markedsført under navnet Tarpeyo. Det er første gang, at FDA giver fuld godkendelse til en behandling til IgA-nefropati.

Kilde: Reuters

EU-Kommissionen trækker markedsføringstilladelser tilbage efter strid

EU-Kommissionen har valgt at trække markedsføringstilladelser til generiske versioner af lægemidlet Tecfidera tilbage. Det skriver mediet Fierce Pharma.

Det er Biogen, som står bag Tecfidera, der behandler multipel sclerose. Selskabet har fuld data- og markedsbeskyttelse indtil 3. februar 2025. Det er medicinalselskaberne Accord, Mylan, Neuraxpharm, Polpharma og Teva, som har fået trukket markedsføringstilladelser tilbage.

Kilde: Fierce Pharma

SSI stopper udvikling af vaccine mod tuberkulose

Statens Serum Institut (SSI) stopper udviklingen af en vaccinekandidat mod tuberkulose. Det skriver SSI i en pressemeddelelse.

En dataanalyse af studiet, som er i fase 2b, har vist, at vaccinen bl.a. ikke gav beskyttelse mod, at deltagerne fik tuberkulose igen. Derfor stopper SSI og de øvrige samarbejdspartnere nu udviklingen af vaccinen.

Kilde: Statens Serum Institut

WHO holder øje med coronavariant, der spredes hurtigt

Verdenssundhedsorganisationen WHO har klassificeret coronavarianten JN.1, som er en undervariant af omikron, som en ‘variant af interesse’. Det skriver det britiske medie BBC.

Det sker ifølge BBC på grund af JN.1’s ‘hurtigt stigende spredning’. Men varianten udgør lige nu ikke nogen stor risiko for offentligheden, lyder det. Smittetilfælde med varianten af bl.a. blevet konstateret i USA, Storbritannien, Kina og Indien.

Kilde: BBC

Annonce

Der er opstået en fejl, feedet er sandsynligvis nede. Prøv igen senere.

Flere job